Élet-Stílus

Így rajong Budapestért a menő amerikai oldal

A nagy sikerű 33 magyar ételt összegyűjtő cikk írója most Budapestet népszerűsíti.

Újabb magyar vonatkozású cikk került fel a Buzzfeedre. A világ egyik legnépszerűbb, közösségi megosztásra játszó, virális tartalmakkal telepakolt portálja most Budapestnek szentelt egy turistacsalogatónak is kiváló gyűjteményt. Az „elkövető” ismét az oldal magyar származású újságírója, Anita Badejo.

Eleve már, a “29 hely, ami bizonyítja, hogy Budapest a legklasszabb város Európában cím” igencsak hízelgő. A felsorolt helyszínek jelentős része nem okoz komolyabb meglepetést. Többek közt olyan turistamágnesek kerültek fel a listára, mint a Halászbástya, a Parlament, a Szent István Bazilika, a Mátyás-templom, a Széchenyi-fürdő vagy éppen a Lánchíd. Elsőre nekünk talán annyira nem egyértelmű neveket is találunk, mint például a Nagytétényi Kastélyt vagy éppen a Párizsi Udvar (talán azért, mert ott forgatták a Suszter, szabó, baka, kém című film egy részét). Egyik személyes budapesti kedvencünket, a Danubius-kutat is híressé tette, ahogy a villamos és a Duna „általánosságban” került jól megérdemelt helyére.

A látványosságokról pár mondatos bemutatót is találnak az érdeklődők, és káprázatos képeket. Nem is tudjuk, hogy mit gondolnánk erről a városról, ha ezáltal a cikk által ismernénk meg. Mindenképpen valami pozitívat.

Ha kíváncsiak rá, hogy még milyen helyek kerültek a 29 közé, kattintsanak ide a teljes cikkért!


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik