Élet-Stílus

Hihetetlenül élethű, térhatású tetoválások

A legújabb, még gyerekcipőben járó trend a tetoválások világában, a 3D-s hatású rajzok, amelyek mintha nem is a bőrön lennének. Annyira becsapják a szemet, elsőre el sem hinni, hogy csak tetoválások.

Az első térhatású tetoválások a tetoválóművészek szerint nagyjából tíz éve jelentek meg, de igazi trenddé csak tavaly váltak – írta 3D-s tetkókról szóló cikkében a Newsweek. Mostanra azonban már olyan sokan akarnak felvarratni magukra ilyen rajzokat, hogy az erre specializálódott tetoválók ki sem látszanak a munkából. A műfaj egyik sztárja, a venezuelai Yomico Moreno a lapnak elmondta: caracasi szalonjában nyolchónapos várólistán várakoznak a vendégek, hogy megkapják az áhított tetoválásukat.

Az optikai illúziót keltő tetoválások népszerűsége teljesen érthető, elég csak megnézni az alábbi látható alkotásokat. Nem csoda, hogy az Inked magazin egyik legnépszerűbb, legtöbb kattintást hozó galériája pont az, amelyikben a térhatású tetoválásokból válogatták össze a legjobbakat. Hiszen ezek a képek nem csak a tetoválásokat szerető embereket hozzák lázba. Ha eddig nem tartotta művészetnek a tetoválást, ezek után már biztosan másként látja majd.

1.


Cassie Stover alkotása

2.

4.

5.


Nikko Hurtado alkotása

6.

Pavel Angel alkotása

7.


Yomico Moreno alkotása

8.

 

9.

 

10.


Yomico Moreno alkotása

11.

 

12.

 

A címben a hihetetlen jelző szerepel, és az utolsó két kép nagyon is rászolgál arra.

Az első már jó ideje járja a köröket az interneten, és sok 3D-s tetoválásokkal foglalkozó gyűjtésben is szerepel. Minden bizonnyal azonban nem tetoválásról van szó, hanem „csak” testfestésről (itt azt írják, egy orosz graffitiművész munkája lehet). De az is lehet, hogy számítógépes utómunkának köszönhető.

A második viszont teljesen egyértelműen Photoshop, hiszen a „tetoválás” jól láthatóan le van csúszva a testről. De annyira jól néz ki, hogy nem tudtunk elmenni mellette. Talán egyszer egy tehetséges tetoválóművész a valóságban is meg fogja csinálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik