Élet-Stílus

Életét adta szerelméért a 16 éves fiú

A két gimnazista egy péntek esti táncestre igyekezett. Épp a vonatsíneken átvágva szerettek volna időt nyerni, amikor a tragédia történt.

„Ez a jólelkű fiú feláldozta az életét a lányomért” – mondta a 16 éves Mickayla Friend édesanyja könnyek között a CBS Newsnak, majd hozzátette: „Nagyon szerette a lányomat, nem is gondoltam, hogy ennyire.”

A két 16 éves gimnazistát, Mickayla Friendet és szerelme, Mateus Moore múlt hét pénteken épp a suli egyik táncestjére igyekeztek együtt, amikor szörnyű tragédia történt. A fiatalok a vonatsíneken keresztül igyekeztek levágni útjukat a suli felé, csakhogy amikor a sínekre léptek, nem néztek körül, így az éppen érkező Union Pacific vonat elé léptek. A vonat hiába dudált, és vészfékezett, már nem tudta elkerülni az ütközést.


Mickayla szerelmének köszönheti, hogy túlélete a balesetet – Forrás: Facebook

A helyszínelők szerint csak Mateus lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem haltak meg mindketten a helyszínen: a fiú ugyanis az ütközés előtt kilökte barátnőjét a sínekről, így az érkező vonat a lányt csak elsodorta. Mateus, akinek nem maradt már ideje menekülni, a helyszínen életét vesztette, míg barátnőjét kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Az ütközést végignézték a közeli baseballpályán játszó gyerekek is. A 11 éves Eric Stark a News10-nek elmondta, arra lettek figyelmesek, hogy az érkező vonat túl sokat dudál. „Láttuk a síneken lévő két embert is. Amikor a dudálás irányába fordultak, már nagyon késő volt, nem volt mit tenni. A srác megpróbált segíteni a barátnőjének, de neki már esélye sem volt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik