Élet-Stílus

„Csak vécére mentem, 15 perc múlva pedig már volt egy lányom”

A 18 éves diáklánynak fogalma sem volt róla, hogy terhes. A saját fürdőszobájukban szülte meg gyermekét.

A sors furcsa fintora, hogy a fiatal anyuka, az alig 18 éves Jessica Elikowski épp most kezdte a főiskolát, ahol bébiszitternek tanul. „Mindig is imádtam a csecsemőket, és alig vártam, hogy egyszer igazi bébiszitter lehessek” – nyilatkozta már a szülés után, majd hozzátette, ő is meglehetősen furcsának tartja, hogy bár saját bevallása szerint mindent tud a várandósságról és a szülésről, az valahogy mégis elkerülte a figyelmét, hogy terhes.

„A terhességem alatt több esküvőn is voltam, ahova szűk, alkalmi ruhákat vettem fel, de egyikben sem látszott, hogy nőtt volna a hasam. Arról nem is beszélve, hogy szinte egész végig menstruáltam, így nem is gyanakodtam arra, hogy valami baj lehet. Ráadásul, három hónappal a szülés előtt volt egy térdműtétem is, ami előtt az orvosok minden létező vizsgálatot elvégeztek rajtam, kivéve egyet. Azt nem nézték, hogy terhes vagyok-e.”


Kép forrása: The Daily Mail

Pedig, mint később kiderült, ha ezt az egyszerű tesztet elvégzik, Jessicának nem lett volna szüksége a térdműtétre sem. Mint utóbb kiderült, születendő gyermeke túl közel volt a gerincéhez és nyomott egy ideget, emiatt volt Jessicának hosszú hónapokon keresztül állandó hát- és térdfájása.

Azon a reggelen, amikor beindult a szülés, Jessica arra ébredt, hogy rettenetesen fáj a hasa. Arra gondolt, csak menstruációs görcsei vannak, ám később azt érezte, nyomnia kell. Édesanyja ekkor nyitott rá a fürdőszobában. Azonnal felmérte, hogy mi történik, és segített lányának világra hozni gyermekét. „Hihetetlen élmény volt” – mesélte később, majd azt is elmondta, a kis Lexinek szüléskor a nyakára tekeredett a köldökzsinór, amit ő tekert le a kicsi nyakáról. „Ezt leszámítva, szerencsére minden simán ment” – mondta, majd elárulta, büszke a lányára, hogy végigcsinálta ezt az időszakot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik