Élet-Stílus

Nejlonzsák tartotta életben a koraszülött babát

A kislány alig fél kiló volt, amikor három hónappal a szülés kiírt időpontja előtt világra jött.

Amikor Lucia megszületett, olyan aprócska volt, hogy elfért egy egyszerű, eredetileg szendvicsek tárolására használt nejlonzsákban is, amibe orvosai azért tették, hogy melegen tartsák. A kislány állapota sokáig kritikus volt, a koraszülés miatt temérdek műtéten kellett átesnie. Az orvosok többek között csak műtéttel tudták megmenteni a látását és a kislány beleit is.


Képek forrása: The Daily Mail

Szülei, Emma és Steve Sansbury kislányuk érkezése előtt évekig próbálkoztak, hogy gyermekük legyen. Mivel Emma természetes úton nem tudott teherbe esni, termékenységi kezelésekre jártak: Lucia két vetélés után érkezett. A szülők sokáig rettegtek, hogy kislányuk talán nem éri meg az első születésnapját, ám a csodababa mindenkit meglepett.

“Amikor császármetszéssel a világra segítették, az orvosok elmondták: 50-50 százalék esélye van annak, hogy Lucia életben marad és annak, hogy meghal” – emlékszik vissza a szülés napjára az édesanya. “Mivel a méhlepény nem táplálta őt megfelelően, sokkal kisebb volt, mint ilyen idősen lennie kellett volna, ennek ellenére, amikor megszületett azonnal felsírt. Erőtlen és cérnavékony hangon, de sírt. Akkor már tudtuk, hogy a lányunk hatalmas küzdő.”

A kislány végül hat teljes hónapot töltött kórházban, mire szülei végre hazavihették. “Nagyon örülünk annak, hogy végre itthon lehet velünk, még akkor is, ha az orvosok azzal bocsátottak minket utunkra, hogy még évekbe is beletelhet, mire kiderül, szenvedett-e maradandó károsodást a korai érkezés miatt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik