Élet-Stílus

Celluxszörnyek támadnak a neten

Tekerje körbe a fejét ragasztószalaggal, és csináljon önarcképet, töltse fel, majd vegye rá a barátait, hogy ők is ezt tegyék.

Sellotape selfie, röviden sellofie, a neve magyarul talán celluxos önarcképre lehetne fordítani, de felesleges. Az új netes őrület lényege, hogy valaki átlátszó ragasztószalaggal, tekeri körbe a fejét és torzítja el az arcát, majd lefotózza magát, és a vicces kép már mehet is netre. Például a sellofie rajongók Facebook oldalára. Rengetegen barátaikat is felkérik, hogy készítsenek magukról celluxszörny képet, így a bizarr fotók napról napra szaporodnak.

Fotó: Facebook

A Daily Mail azt írja, hogy az őrület forrása egy 21 éves egyetemista lány. Lizzie Durley a Brighton University hallgatója azt mondja, hogy egy napon, amikor valamiért szörnyen borús hangulatba került eszébe jutott egy jelenet, a Yes man (Az igenember) című filmből, amelyikben Jim Carrey arca ragasztószalaggal van körbetekerve. Elhatározta, hogy csinál magáról egy ilyen képet, s mivel úgy érezte, hogy nagyon viccesre sikerült, rábeszélte a barátait is, hogy kövessék. Aztán együtt létrehozták a fentebb említett Facebook oldalt. Legnagyobb megdöbbenésükre néhány óra alatt tizennyolcezer, majd a nap végére már ötvenezer lájknál tartottak. Az alig három napja létrehozott oldalnak jelenleg, kis híján százötvenezer rajongója van.

Fotó: Facebook

Közben már magához Jim Carrey-hez is eljutott az új őrület híre, aki Twitter-oldalán egy sellofievel gratulált Lizzie Durley-nek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik