Élet-Stílus

Amputálni kellett az ujját a műkörme miatt

Pokoli fájdalmakat élt át az a 17 éves lány, akinek saját készítésű műkörme miatt elfertőződött az ujja.

“Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ujjam utolsó percét gyakorlatilag felzabálta a fertőzés” – kezdi elképesztő történetét a 17 éves Sarah Greenaway. A Dél-Walesben élő gimnazista mindig is nagy rajongója volt a műkörmöknek, ezért néhány hónapja úgy döntött, vásárol egy egyszerű szettet, és magának készíti el a körmeit. A fiatal lánynak akkor még fogalma sem volt arról, mekkora szenvedést okoz majd ezzel saját magának.


Képek forrása: The Daily Mail

“Először arra lettem figyelmes, hogy az ujjam vége, a körmömnél rettenetesen fáj. Azonnal leszedtem róla a műkörmöt, de akkor már valószínűleg késő volt: a fertőzés megállíthatatlanul terjedt” – meséli a lány a Daily Mail riporterének, majd hozzáteszi, a leginkább akkor ijedt meg, amikor a körme körül egyik napról a másikra sötétlilára szineződött a bőre. “Mivel a fájdalom is egyre erősödött, elmentem a háziorvosomhoz, aki megállapította, hogy az ujjam el van fertőződve. Írt fel antibiotikumot, amit bevettem, de a tabletták semmit sem használtak.”

Sarah néhány napig még várt, ám a fájdalom miatt nemsokára kórházban találta magát, ahol az ügyeletes orvos közölte vele, hogy a fertőzés teljesen felzabálta a ujja végén lévő szöveteket, ezért nem tehetnek mást, amputálniuk kell, hogy megállítsák a terjedését.

Épp, hogy meg tudták menteni az egész ujját

“Semmivel nem biztattak. Azt mondták, nincs kizárva, hogy a fertőzés tovább terjed, és akkor az egész ujjamat el kell majd távolítaniuk.” Sarahnak ezalkalommal szerencséje volt: az orvosok még időben műtötték meg. Most rehabilitációkra jár, ahol azt tanulja meg, hogyan élhet az utolsó ujjperce nélkül, miközben azt fontolgatja, hogy bepereli a műkörömragasztó gyártóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik