Élet-Stílus

Megható búcsút vett haldokló gondozójától egy zsiráf

Az 54 éves férfi egész életében a rotterdami állatkert gondnoka volt. Utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer láthassa kedvenc zsiráfjait.

Mario, aki nem szerette volna, ha a sajtóban vezetéknevét is nyilvánosságra hozzák, évek óta küzd rákbetegségével. Sajnos a kezelésekre szervezete nem úgy reagált, ahogy az orvosai várták, így a férfi állapota tovább romlott. Már csak néhány hete maradt az életből, ezért Mario úgy döntött, ideje, hogy búcsút vegyen azoktól, akik a legfontosabbak voltak az életében.

A mentálisan sérült gondnok, aki jóformán egész életét a rotterdami Diergaarde Blijdorp állatkert gondnokaként töltötte, megkérte egykori kollégáit, hogy vigyék őt oda a zsiráfokhoz. Ők voltak ugyanis a férfi kedvencei, akikkel a legtöbb időt töltött. Mivel Mario betegsége miatt már nem tud járni, ezért a kollégák betegágyán tolták őt a zsiráfok kifutójához.

Képek forrása: Facebook

„Ha nem a saját szememmel látom, bizonyára nem hiszem el” – nyilatkozta később a dán Algemeen Dagblad című lapnak Kees Veldboer, a Wish Foundation alapítója és igazgatója. „A zsiráfok azonnal felismerték őt, odajöttek hozzá, üdvözölték. Úgy tűnt, tudják, hogy Mario beteg, és emiatt különösen gyengédek és figyelmesek voltak vele” – tette hozzá.

Később Mario, aki valamelyest felderült a szeretett állatok közelségétől búcsút vett kollégáitól is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik