Élet-Stílus

A férfi, aki a spermáiból él

Egy egyedülálló holland férfi abból tartja fenn magát, hogy nőket termékenyít meg. Már közel százszoros apuka.

A fentebb írt „egyedülálló” jelzőt mi a családi állapotára értettük, de lehet, hogy a nemzőképessége is páratlan Európában – írja a BBC-re hivatkozva a Gawker.

Ed Houben 2002 óta foglalkozik ezzel, állítása szerint már olyanoknak is sikerült segíteni, ahol már az orvosok is csődöt mondtak és azt mondták, nem lehet gyermeke a nőknek, de azt nem árulta el, mennyit kap ezért, az biztos, hogy ebből él.

Houben kezdetben a hivatalos utat választotta, leadta a spermáját egy spermabankban, névtelenül természetesen, de ezt, mármint a névtelen adományozást betiltották Hollandiában, úgyhogy Houben áttért a „tradicionális útra” – ahogy ő mondja. Vagyis a neten hirdeti magát, személyes találkozás és aktus van, Európa minden szegletéből érkeznek hozzá. „De soha nem nézek hátra” – teszi hozzá.

A 98-szoros apuka
Kép: Gawker

Amikor arról kérdezték a férfit, hogy mit szól ehhez a gyermeket váró pár férfi tagja, Houben elmesélte a legutolsó kalandját. „A pár háromszor is meglátogatott, most már gyermekük van. Ők már túl vannak azon az érzésen, hogy óh, kivel bújt össze a feleségem.”

Élvezi, de a visszavonulását tervezi

A férfi a megtermékenyítés előtt szerződést írat alá a családdal, aminek az a lényege, hogy panasznak nincs helye, és arra is figyel, hogy ne derüljön ki, kiknek a biológiai apja, de arra azonban szakít időt, hogy egy kicsit jobban megismerje azokat, akik gyermeket akarnak tőle.

Houben azonban mostanában azon gondolkodik, hogy visszavonul és saját családot alapít, de azt soha nem felejti el kihangsúlyozni, hogy nagyon szereti a munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik