Élet-Stílus

Életét adta a kislányért a hős tacskó

A 11 éves kislányra egy feldühödött bullmasztiff rontott rá, és minden bizonnyal megölte volna, ha egy tacskó nem siet a segítségére.

Az eset a hét elején történt Észak-Szerbiában, a Pancevo nevű városban. A 11 éves kislány, Sofia Vucetic épp az utcán játszott a gördeszkájával, amikor megtámadta őt egy feldühödött bullmasztiff. A kutya, akiről az utcában mindenki tudta, hogy agresszív, és akit épp emiatt folyamatosan ketrecben tartottak, megszökött és ugatva rohant a kislány felé.

Egy 35 éves szemtanú, Milica Panajotovic elmondta, a feldühödött jószág gyakorlatilag leterítette Sofiát. Ezt követően először a lábába, aztán a karjába mart, majd a karjánál fogva a ketrec felé kezdte vonszolni a sikító, ám tehetetlen lányt. Amikor azt kérdezték, miért nem segített a lányon, az asszony elmondta, az ijedtségtől a földbe gyökerezett a lába, képtelen volt megmozdulni. Elárulta azt is, ha nincs az arra járó férf, és Leo nevű tacskója, a kislány minden bizonnyal meghal.


Bátran a masztiffra vetette magát 
Képek forrása: The Daily Mail

Leo és a gazdája azonban szerencsére épp arra sétáltak. A tacskó a sikítozó lányt és az acsarkodó masztiffot hallva kitépte pórázát a gazdája kezéből és nekiment a nagyobb kutyának. Miközben a két kutya küzdött, Sofiának sikerült egérutat nyernie és biztonságba menekülnie. Eddigre már a kiabálásra összeszaladt az utca, három férfi botokkal felfegyverkezve indult neki, hogy szétszedje a kutyákat.

A küzdelemben Leo súlyosan megsebesült, és bár sikerült őt kimenekíteni, az életét már az állatorvos sem tudta megmenteni. Gazdája elmondta, annak ellenére, hogy kutyája kistestű volt, soha nem félt semmitől és akkora szíve volt, mint egy oroszlánnak. „Mindenki szerette őt, mert olyan kedves és játékos volt. Szörnyen hiányozni fog, de mindig emlékezni fogunk majd arra, milyen hősiesen védte annak a kislánynak az életét. Sosem felejtjük őt el” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik