Élet-Stílus

Négy napon belül halt meg az apa, az anya és lányuk is

„Még a halál se tudta elszakítani azt a különleges kapcsolatot, ami hármójuk között volt” - mondta közös temetésükön a pár legfiatalabb gyermeke.

Sharon, Thomas és legidősebb lányuk, Sandra Shulte a közelmúltban alig pár nap különbséggel hunyt el. Családtagjaik, noha még mindig a történtek és a gyász hatása alatt állnak, meg vannak róla győződve, hogy szeretteik azért haltak meg szinte egyszerre, mert olyan különleges, eltéphetetlen kötelék volt közöttük, amit még a halál sem tudott szétszakítani.

Az öt gyermeket nevelő Sharon és Thomas legidősebb lánya, Sandra, 57 évvel ezelőtt Down-szindrómával jött a világra. Sandra, aki egész életében szülei segítségére szorult, szép sikereket ért el a speciális olimpiákon, mindene volt a rajzolás, a piros szín, és persze rajongott a szüleiért. Különösen író édesanyjával volt szoros a kapcsolata.

A lány állapota tavaly fordult egyre rosszabbra. Szinte folyamatosan betegségek gyötörték, néhány hónap alatt annyira legyengült, hogy már enni sem tudott egyedül. Nem sokkal később, Sandy édesanyját tüdőrákkal diagnosztizálták. Az asszony megrémült a diagnózistól, szerette volna ugyanis, ha túlélheti beteg lányát, hogy Sandynek egy percet se kelljen imádott szülei nélkül töltenie.


Elválaszthatatlanok voltak
Képek forrása: The Daily Mail

Az édesanya állapota rohamosan romlott, néhány héttel a diagnózis után az orvosok már az agyban is találtak áttéteket. A család aggódó tagjai tavaly novemberében figyeltek fel arra, hogy az édesapa, Thomas egészségi állapota is leromlott. Az egykori autóversenyző egyik napról a másikra feledékennyé vált, és nagyon gyenge lett, emellett alig volt étvágya. Nem sokkal később róla is kiderült, tüdőrákja van.

Sharon, a haldokló édesanya arra kérte családja tagjait, intézzék el nekik, hogy egy otthonban tölthessék utolsó napjaikat. Így is lett. Végül március első napjaiban, 57 éves korában meghalt Sandy. Édesanyja az utolsó pillanatig ott volt vele, majd egy nappal később, közvetlenül azután, hogy átszállították a Quiet Oaks hospice házba, ő is meghalt.

Thomas mindössze pár nappal élte túl őket: négy nappal később, március 11-én ő is belehalt a tüdőrákba. Gyermekeik a haláluk után elhatározták, nagy közös temetésen vesznek búcsút mindhármójuktól. „Bármilyen fájdalmas is, mindannyian tudjuk, hogy ennek így kellett lennie. Anya és apa még a halála után se akarta magára hagyni Sandyt, így utánamentek, hogy kézen fogva vezethessék őt a mennyország kapujához” – mondta el Kim, Sandy húga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik