Élet-Stílus

Meghalt a második duci hölgy is

A Két duci hölgy című főzőműsorból ismert Clarissa Dickson Wright mindössze 66 éves volt. Műsorbeli partnere, Jennifer Paterson még 1999-ben hunyt el.

Dickson Wright eredeti szakmája szerint jogász volt, de karrierjének véget vetett jól dokumentált alkoholproblémája, amiről életrajzi könyvében írt. Rajongása a főzéshez a híres szakácskönyvekre specializálódott Notting Hill-i könyvesboltban a Books for Cooksnál végzett munkája során alakult ki, amikor kigyógyult a 12 évig tartó alkoholizmusából. Az elkövetkező júniusi születésnapján ünnepelte volna 27 évnyi absztinenciáját – derül ki a BBC cikkéből.

Híressé az 1994-ben indult Két duci hölgy című BBC-műsorrá vált, amelyben partnerével, az 1999-ben elhunyt Jennifer Patersonnal nem rejtették véka alá mit gondolnak a kalóriaszegény reformkonyháról. És tőlük tudhattuk meg, hogy mitől is lesz igazán finom az étel: adjunk hozzá meg egy kis vajat és tejszínt.

Főzni, élni

Van, aki alkoholproblémái miatt lesz szakács, van, aki filozófiai érdeklődése miatt hagy fel világhíres szakácstudományával. Van, aki 22 évesen eljut oda, ahová más egy egész élete munkájával és küszködésével sem fog soha, s végül van, aki vidéken csinálja meg, mert meg kell csinálnia. „Imádok enni, de még jobban imádok ülni az asztalnál, beszélgetni, és nézni, ahogy a többiek esznek.” mondta egyszer Fellini.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik