Élet-Stílus

Macskák ezrei egy budai lakásban

Aligha van olyan cicás használati tárgy, amely Kéky Kira otthonában nem található meg. Igazi dorombolókból csak három, de azok is különlegesek. Macskamánia felsőfokon.

Kéky Kirának a macska olyan, mint Gombóc Artúrnak a csoki. Mindegy milyen, imádja. Csak a szőrösek nem férnek a liblingek közé – gyerekkorában kezdődött macskaallergiája miatt. Nagy törés volt neki a betegség, hiszen kiskora óta imádja a cicákat. Kompenzálásként kezdte macskás tárgyakkal körbevenni magát. Mániája úgy 10 éve “hatalmasodott el.” Azóta padlótól plafonig macskás cuccok borítják a lakását.

De akad igazi doromboló is a háztartásban – szám szerint három. Fáraó, Kobold és Áfonya a család csupasz tagjai. Egyiküknek még Kiráék esküvőjén is fontos szerep jutott. És hogy mennyi pénzt emésztett fel eddig a macskás hóbort? Milliókat.

A macskagyűjteményt azonban mégsem érzi teljesnek Kira. Nagyon hiányzik például neki egy macskák által tartott asztal a nappaliba. De hogy férjenek újabb cicák a lakásba, egy nagy adagot elvisz büszkeségeiből az ország legnagyobb macskás kávézójába, amelyről már mi is írtunk korábban. Ott bárki közelről is megcsodálhatja majd a cica különlegességeket. De addig is érdemes bepillantani a macskaszentélybe:

Olvasói sztorik