Élet-Stílus

Visszautasított a Michelin-csillagot egy séf

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 03. 14. 18:28

Sem a Michelin-étteremkalauzban, sem a Gault & Millau-ban nem kíván szerepelni egy belga szakács.

Korábban a témában:

Fredrick Dhooghe, a ‘t Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfje a Het Laatste Nieuws című lapnak azt is jelezte, hogy a rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Utóbbi kiadvány legújabb kötetében a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme.

A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla.

“Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez” – fogalmazott Fredrick Dhooghe a lapnak.

A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.