Élet-Stílus

Nem volt pénzük gyógyíttatni, inkább lemondtak kutyájukról

Az idős házaspár egy megható levéllel együtt kötötte kedvencét a menhely bejáratához. Nem volt pénzük, hogy tovább kezeltessék.

„A kutyuskánk már 13 és fél éves. Beteg. Évek óta nem tud meggyógyulni egy rejtélyes bőrbetegségből és most tegnap óta folyamatosan hány és véres hasmenése van. Mindketten idős, beteg emberek vagyunk, és elfogyott a pénzünk. Képtelenek vagyunk tovább fizetni az állatorvosi költségeket, ezért könyörgök önöknek, altassák őt el. Ennyi év alatt még egy napot sem töltött tőlünk távol, élni sem tud nélkülünk. Így nagyon kérjük önöket, altassák őt el, hogy ne szenvedjen.”


Az idős tacskóra a Leave No Paws Behind állatmenhely munkatársai ezzel a szívszorító vallomással a nyakában találtak a bejáratnál. Ám ahelyett, hogy gondolkodás nélkül beadták volna neki az injekciót, úgy döntöttek, adnak még egy esélyt az idős jószágnak, akit menet közben Harleynak kereszteltek el.

A kis tacskót először állatorvoshoz vitték, ahol a doktor megállapította, hogy bár a tünetek súlyosabb betegségre is utalhattak, Harleynak szerencsére nincs komoly baja, jó eséllyel élhet még néhány szép évet. Az orvos a kedvező diagnózis mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a kutyus eddig olyan helyen volt, ahol gondját viselték és szerették, ezért a menhely dolgozói úgy döntötték, felkutatják az eredeti gazdikat.

Az interneten, a Facebookon és a helyi tévécsatornákon is keresték, míg végül néhány nap múlva jelentkeztek a tacskó szégyenlős gazdijai. Az idős pár elmondta, kedvencüket Otto Wolfgang Maximusnak hívják és azért mondtak le róla, mert az állatorvos, ahova rendszeresen vitték, azt mondta nekik, a kutyus gyógyulásához költséges tesztsorozatra lesz szükség, amire már nem maradt pénzük.

„Már arra se maradt pénzünk, hogy kifizessük az altatás költségeit, ezért döntöttünk úgy, hogy leadjuk őt egy olyan menhelyen, amiről jókat olvastunk” – nyilatkozta a KTLA csatornának az egyik gazdi, aki a körülmények miatt szeretne névtelen maradni. „Még a saját gyógyszereinket se tudjuk kifizetni, de szerettük volna, ha Otto így vagy úgy, jó helyre kerül…” – tette hozzá az asszony. Az állatmentő szervezet munkatársait annyira meghatotta a történet, hogy úgy döntöttek, megteremtik annak a lehetőségét, hogy a kutya utolsó éveit szeretett gazdáival tölthesse.

Így aztán vállalták, hogy a jövőben fedezik Otto felmerülő orvosi költségeit, sőt még az eledele árát is, így az nem terheli majd gazdái pénztárcáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik