Élet-Stílus

Kétfejű kislány született Indiában

A fejlődési rendellenesség azért nem derült ki már jóval korábban, mert az anyának nem volt pénze a vizsgálatokra.

A 28 éves édesanyána, Urmila Sharmának a szülés előtti hetekig fogalma sem volt arról, hogy terhességével bármi baj lenne – írja a Daily Mail című brit portál. Az újság indiai hírportálokra hivatkozva azt is leírta, hogy a fiatal édesanyának ez volt az első terhessége, és mivel nagyon szerény körülmények között él 32 éves férjével, nem engedhette meg magának azokat a vizsgálatokat, mellyel a fejlődési rendellenességek kiszűrhetőek lettek volna.


Képek forrása: mirror.co.uk

A szülés előtt két héttel azonban rosszul lett, és a harjanai kórházba került, ahol a biztonság kedvéért elvégeztek egy ultrahangos vizsgálatot is. Ekkor derült ki, hogy Urmila kislányának két feje van. Mint kiderült, a fiatal nő eredetileg egypetéjű ikrekkel esett teherbe, csakhogy a magzatok nem váltak szét teljesen: a fejükön, a nyakukon és a gerincoszlopukon kívül minden szervük közös.

Szerdán az orvosok úgy döntöttek, császármetszéssel világra segítik a babákat. A kicsik a műtét után kritikus állapotba kerültek, most is az újszülött intenzíven kezelik őket: az orvosok attól tartanak, néhány napnál tovább nem élnek majd. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megmentsük a kicsik életét, most ez a legfontosabb. Ha már stabilizálódott az állapotuk, utána megoperáljuk őket, hogy javítsunk az életminőségükön. Ám azt már most közöltük a szülőkkel, hogy a gyerekeket még műtéttel sem tudjuk majd elválasztani egymástól, mert közös testen osztoznak” – nyilatkozta a lányok kezelőorvosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik