Élet-Stílus

Homokozót építtetett kisfia sírjára egy édesanya

Azt szeretné, ha idősebb gyermeke mindig játszhatna egy kicsit az öccsével.

Vírusszerűen terjed és már 220 ezer megosztásnál jár az a szívbemarkoló kép, amit egy amerikai édesanya, név szerint Ashlee Hammac készített kisfiáról, ahogy a kicsi az öccse sírjára épített homokozóban játszik. „Sokat mondogatta, hogy szeretne játszani az öccsével, ez pedig elgondolkodtatott” – válaszolja az édesanya a People magazinnak arra a kérdésre, honnan jött az ötlet.

Képek forrása: Ashlee Hammac

„Ryan ötnapos korában halt meg. Mióta eltemettük, a férjemmel rengeteget járunk a sírjához, és sokszor Tuckert is magunkkal visszük. Bár még csak három éves, nagyon jól tudja mi történik, és szeretné ő is kivenni részét a gyászból. Észrevettük, hogy amikor a sírnál üldögélünk, Tucker azokat az altatókat énekli, amit együtt énekeltünk Ryannak.”

Ashlee saját bevallása szerint ekkor gondolt először arra, hogy bevonja nagyobbik fiát a gyászba. „Amikor először eszembe jutott a homokozó ötlete, gyorsan elhessegettem. Féltem, mit szólnak majd hozzá az ismerőseink. Aztán azon kaptam magam, hogy folyamatosan ezen kattogok, sőt gondolatban már azt is kitaláltam, hogy nézzen ki. Nem volt mit tenni, belevágtunk.”

Kiderült, az édesanya jól döntött. Azóta ugyanis, hogy március 2-án közzétette a képet Tuckerről, ahogy Ryan sírjánál játszik, gyakorlatilag elárasztja őket a hasonló helyzetben lévő édesanyák köszönőlevele és a sok-sok támogatás. „Sokat jelent ez nekem, mert így szép lassan el tudom majd engedni Ryan-t”- teszi hozzá.

Az édesanya a People-nek elárulta azt is, hogy kisebbik fia még tavaly októberben, öt nappal a születése után halt meg egy komplikáció következtében. A terhesség 34. hetében járt, amikor egy erős migrén hatására rosszul lett. Kórházba került, ahol az orvosok megállapították, a migrén beindította a szülést is. „Akkor még sikerült leállítani a folyamatot, ám néhány nappal később már nem. Kiderült, hogy szülés közben megsérült a méhlepény, és Ryan hosszú órákon keresztül nem kapott levegőt. Négy napot töltött az intenzíven, mire kiderült, nincs agyműködése.”

A szülők ezután nehéz döntést hoztak, lekapcsoltatták őt a gépekről, szerveit pedig felajánlották átültetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik