Élet-Stílus

40 kilós tumort operáltak ki egy nőből

Az 57 éves asszonyt évek óta kezelték elhízással, de a hatalmas cisztát egyik orvosa sem vette észre.

A brazil asszony azután ment el alapos kivizsgálásra, miután több mint egy évig tehetetlenül nézte, ahogy a csípőkörfogata megállíthatatlanul nő. Problémájával egyébként már jóval korábban felkeresett jó néhány szakembert, csakhogy mindenhonnan azzal küldték haza, hogy az elhízását leghatékonyabban rendszeres sporttal és életmódváltással tudja legyőzni.

Csakhogy az asszony hiába próbálta ki a legkülönfélébb fogyókúrás módszereket, a csípőkörfogata nem hogy nem csökkent, de egy idő után már elérte a 132 centit is. Az asszony ekkor úgy döntött, nem vár tovább a csodára, és kivizsgáltatja magát. A tesztsorozat közben jutott el nőgyógyászához, aki már az első vizsgálatkor egy hatalmas, több mint egy méter átmérőjű és legalább 39 kilós cisztát talált a petefészkén.


Kép forrása: Thinkstock

Amikor a brazil nőt arról kérdezték, az elmúlt években nem tapasztalt-e olyan tüneteket, amik a petefészekciszta jelenlétére utaltak volna, az asszony elmondta: rendszeresen menstruált, az egyedüli panasza az volt, hogy egy ideje nehezen lélegzett, és a gyomrát állandóan nehéznek érezte – írja a LiveScience.com.

A petefészekciszta egyébként egyre gyakoribb jelenség a 30-50 éves nők estében, bár tény az is, ilyen hatalmas cisztával csak ritkán találkoznak az orvosok. A ciszták többsége ugyanis kicsi, olyannyira, hogy a létük legfeljebb rutinellenőrzések során derül ki. Ebben az esetben a ciszta valószínűleg már több éve nőhetett, és a végén olyan hatalmas lett, hogy már nyomta a beleket és a méhet is. Végül az orvosok gond nélkül el tudták távolítani – írta a Journal of Medical Case Reports című lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik