Élet-Stílus

Ön divatos ételeket eszik?

Ma már nem csak divatos ruhákról, hanem divatos ételekről is beszélhetünk.

A trendi fogások kialakításában nagy szerepet játszik az internet és különböző alkalmazások, leginkább az Instagram képmegosztó telefonos applikáció. A telefonjukkal regisztrált felhasználók többsége naponta mutatja meg, hogy mit eszik éppen. Ezáltal kialakult egy rangsor is, mert nem mindegy ám, hogy mit posztolunk, elenyésző számban láthatunk például borsófőzeléket, de annál több salátát, egzotikusnak mondható ételek képei sorakoznak fel.

Villogó vakuk az éttermekben

Egyre gyakrabban láthatjuk, hogy az éttermekben, az étkezés megkezdése előtt, gyors fotót készítenek a vendégek az eléjük tálalt ételekről. Sokak szerint zavaró ez a tevékenység, de egy idő után az étkezdéknek is be kellett ismernie azt a tényt, hogy ez számukra a legjobb reklám, így a nívós éttermeken kívül már senkire nem néznek rossz szemmel, ha ételüket fotózzák.

Divat az egészség

Külön divatos ételeknek számítanak manapság az egészséges összetevőkből készült kaják, akárcsak a gyümölcsök, saláták, és a méregtelenítő módszerek. Szerencsére bekövetkezett az, hogy trend az egészséges életmód, a mozgás és ezeknek mutogatása különböző közösségi portálokon.

Nézzük meg, hogy melyik a legnépszerűbb étel, posztolási adatok szerint. Tehát az a fogás kerül az első helyre, amit a legtöbben osztanak meg átlagosan egy nap.

Gyümölcsök: finomak, egészségesek és még jól is mutatnak a fotókon. Valószínűleg mindezek összessége miatt, olyan népszerűek.

Saláták: könnyen emészthetők, rengeteg bennünk az ásványi anyag és a vitamin. Egészséges életmódot folytató és alakjukat féltők kedvenc étele.

Pizza: bár nem mondható egészséges ételnek, de annál inkább divatos. Igaz, egyre inkább elterjedtebbek a zöldséges, salátás és a tengeri herkentyűs feltétek.

Macaron: a francia aprósütemény, hamar a lányok kedvencévé vált. Külseje és íze egyaránt megnyerő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik