Élet-Stílus

Minden nap a hátán cipeli sérült kisfiát az iskolába

Az apa azután döntött a séták mellett, hogy mozgássérült kisfiát egy környékbeli iskola sem vállalta, autójuk pedig nincs.

Egy nap átlagosan 30 kilométert gyalogol az a 40 éves kínai édesapa, akinek mozgássérült kisfiát egy, a lakóhelyük közelében lévő iskola sem fogadta speciális igényei miatt. Pedig az apa állítja, gyermekének, Xiao Qiangnak semmi olyan baja nincs, ami miatt ne járhatna egy iskolába a többi gyerekkel.


Képek forrása: The Daily Mail

„Igen, képtelen használni a lábait, de az agyának ettől még semmi baja. Neki is ott lenne a helye a többiekkel, de az iskolák elutasították a kérelmünket” – panaszolja, majd a legközelebbi iskola, amelyik vállalta a 12 éves fiú képzését 8 kilométerre van. „Nincs autóm, így ki kellett találnom, hogy juttathatom el a fiamat az iskolába: úgy döntöttem, a legjobb megoldás, ha a hátamon cipelem őt oda.”

Az apa elárulta azt is, hogy miután fiával elsétált az iskolába, utána visszamegy otthonába, hogy dolgozhasson. Ezt követően néhány óra múlva újra felkerekedik, hogy hazahozhassa gyermekét. „Szerencsére Xiao remek gyerek, hamar az osztály legjobb tanulója lett, amire rettentő büszke vagyok” – mondja, majd hozzáteszi, Xiaot három éves kora óta egyedül neveli, felesége ugyanis elhagyta. Mint mondja, az asszony nem bírta a sérült gyerekkel járó megpróbáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik