Élet-Stílus

Így ehetjük bűntudat nélkül a tortát

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2014. 03. 11. 14:30

Állítólag az algakivonat hozzáadásával nem csak ízletesebbé, de egészségesebbé tehetjük édessségeinket. Ön kipróbálná?

A színtelen és íztelen por megakadályozza, hogy a szervezetünk lebontsa és felszívja a zsírt, ami segít a túlsúly leadásában. A kísérletekben az algakivonat hatékonyabban gátolta a zsírt, mint a legtöbb fogyókúrás étrendkiegészítő, és majdnem ugyanolyan hatékonyan, mint egy vény nélkül kapható fogyókúrás tabletta. A kísérletek sikere azzal a reménnyel kecsegtet, hogy hamarosan újfajta diétás sütemények, kolbászok és üdítőitalok jelenhetnek meg az áruházak polcain.

torta (torta, )
Kép forrása: Thinkstock

A reménykeltő anyag az algákban található zselészerű anyag, az alginát, melyet kis mennyiségben már most is használnak jégkrémek, joghurtok és fogkrémek sűrítésére. Néhány vállalat még a sörhabot is kezeli vele, hogy tovább megmaradjon.

A Newcastle Egyetem kutatói most felfedezték, hogy az alginát az egyre jobban terjedő elhízás járvány megfékezésében is segíthet.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.