Élet-Stílus

Így ehetjük bűntudat nélkül a tortát

Állítólag az algakivonat hozzáadásával nem csak ízletesebbé, de egészségesebbé tehetjük édessségeinket. Ön kipróbálná?

A színtelen és íztelen por megakadályozza, hogy a szervezetünk lebontsa és felszívja a zsírt, ami segít a túlsúly leadásában. A kísérletekben az algakivonat hatékonyabban gátolta a zsírt, mint a legtöbb fogyókúrás étrendkiegészítő, és majdnem ugyanolyan hatékonyan, mint egy vény nélkül kapható fogyókúrás tabletta. A kísérletek sikere azzal a reménnyel kecsegtet, hogy hamarosan újfajta diétás sütemények, kolbászok és üdítőitalok jelenhetnek meg az áruházak polcain.


Kép forrása: Thinkstock

A reménykeltő anyag az algákban található zselészerű anyag, az alginát, melyet kis mennyiségben már most is használnak jégkrémek, joghurtok és fogkrémek sűrítésére. Néhány vállalat még a sörhabot is kezeli vele, hogy tovább megmaradjon.

A Newcastle Egyetem kutatói most felfedezték, hogy az alginát az egyre jobban terjedő elhízás járvány megfékezésében is segíthet.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.