Élet-Stílus

Utálja, hogy gazdag, ezért inkább válik

A brit matektanár úgy döntött elhagyja feleségét, Nagy-Britannia egyik leggazdagabb emberét, mert nem akar többet gazdag lenni.

Bár a mondás úgy tartja, a jó dolgokhoz könnyű hozzászokni, az 57 éves, egykori matektanárnak, Tony Hawkennek évtizedek alatt sem sikerült igazán megszoknia, hogy elképesztő gazdag. Olyannyira nem, hogy a napokban kénytelen volt beadni a válókeresetet is, hogy ezután végre “normálisan” élhessen.

Tony felesége ugyanis nem más, mint Nagy-Britannia egyik leggazdagabb asszonya, az 51 éves Xiu Li, aki 2011-ben azzal tett szert mesés, 1,1 milliárd fontos vagyonra, hogy bevásárlóközponttá alakította Kína elhagyatott óvóhelyeit. Csakhogy, míg az asszony meglehetősen hamar hozzászokott a pénz nyújtotta luxuskörülményekhez, és lelkiismeretfurdalás nélkül szürcsölgette a több mint 300 ezer forintba kerülő borkülönlegességeket saját jachtján, a férje szenvedett.


Kép forrása: The Daily Mail

A Timesnak adott interjújában Mr. Hawken elmondta, a puccos helyeknél is többre tartja régi törzshelyeit, ahova azóta nem járhat, mióta feleségéből milliárdos lett. “Egész mostanáig ahhoz szoktam, hogy egyszerű, visszafogott életet éljek. A szüleim arra tanítottak, hogy bánjak óvatosan a pénzzel és ne költsek felesleges dolgokra. Azt hiszem, a házasságomat az tette tönkre, hogy a nagy gazdagságban és pazarlásban rémesen kellemetlenül éreztem magam” – mondta.

Mr. Hawken egyébként azt is elárulta a tekintélyes brit lap újságírójának, hogy a válóper során nem fog kardoskodni a vagyonmegosztás mellett. “Persze kapok majd valamennyit a közös vagyonból, ha jól tudom 1 millió fontot, de azzal is boldog leszek, ha nem kapok semmit” – szögezte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik