Élet-Stílus

Egész éjjel őrizte sérült gazdáját a hűséges kutya

A gazdi azután sérült meg súlyosan, hogy felborult hójárójával. Kutyája végig mellette maradt, melegítette, majd segítséget is szerzett.

Az 52 éves alaszkai férfi, Otis Orth Ambert, az aranysárga golden retrievert tavaly decemberben kapta családjától szülinapjára. Amikor először kezébe fogta a kis jövevényt, még fogalma sem volt róla, hogy egy – nem is túl távoli napon – az életét köszönheti majd a szeleburdi kiskutyának.

A Trapper Creekben élő férfit ugyanis a múlt vasárnap súlyos baleset érte, és csak négylábú barátjának köszönhette, hogy nem halt meg. Otis aznap épp bevásárolni indult Amberről a legközelebbi városba hójáron, amikor ráhajtott egy mély gödörre, ami felborította a járművet.


Ambert rendőrök vették pártfogásba, miután megtalálták őket – Kép forrás: The Huffington Post

A bukás után Otis és Amber jó 15 métert repült. A férfinek megsérült a nyaka, képtelen volt mozgatni a kezét, vagy a lábát, ráadásul mélyen belesüppedt a több tíz centis friss hóba, ami megnezehítette, hogy az arra járók észrevegyék őket. Ebben a kétségbeesett helyzetben töltötték az egész éjszakát úgy, hogy Amber egy pillanatra sem mozdult gazdája mellől, a testével melegítette a férfit – számolt be az alaszkai KTNA rádiócsatorna.

Másnap reggel két férfi közeledett hójárón, akik valószínűleg észre se veszik őket, ha Amber nem ered a nyomukba. A kutya végül hangos vonyítással hívta fel magára – és sérült gazdájára – a figyelmet. A két férfi azonnal hívta a mentőket, akik Otist mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A férfi néhány nappal később azt nyilatkozta a legnagyobb alaszkai lapnak, az Anchorage Daily Newsnak, hogy az életével tartozik hűséges kutyájának. “Ha nem hívja fel ránk a figyelmet és még egy napot kinnt kell töltenünk, nem éltem volna túl” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik