Élet-Stílus

DVD-ről tanult műteni a sebész

Azért felejtett a páciens testében egy gumikesztyűt, mert a műtét alatt a stáb tudta nélkül egy teljesen új technikát próbált ki.

A 42 éves, hatgyermekes édesanya, Sharon Birks nem izgult, amikor méheltávolításra ment a brit Rolya Derby kórházba, orvosa ugyanis megnyugtatta, hogy rutineljárásról van szó. Csakhogy az asszonynak a műtétet követően szörnyű fájdalmai lettek és egyre rosszabbul érezte magát – írja a Daily Mail című brit lap.

Sharon a vécén ülve jött rá arra, hogy a műtét közben valamit elrontottak. “Hirtelen úgy éreztem, mintha valami leesett volna a hasamban. Nem tudom másképp leírni azt az érzést, amit akkor éreztem” – szabadkozott az asszony, majd hozzátette, néhány pillanattal később minden csupa vér volt körülette, ő pedig egy gumikesztyűt szorongatott. “Azonnal szóltam a nővérnek, és követeltem, hogy végre rendesen vizsgáljanak meg.”


Azt hitte rutineljárásra megy – Kép forrása: The Daily Mail

Miután az asszony felgyógyult, hosszú hónapokig tartó huzavona kezdőtt, mely során a Royal Derby kórház a felelősöket kereste. Végül a műtő sebészt vették elő, aki nagy sokára megtört, és elárulta, hogy egy korábban még nem használt eljárást próbált ki Sharon műtétje közben, amiről a műtő stáb tagjait sem értesítette. A sebész elmondta azt is, az eljárásról egy indiai tanfolyamon hallott először, a technikát pedig egy DVD-t megnézve sajátította el.

A sebészre vallomása után minden bizonnyal büntetés vár majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik