Élet-Stílus

Kimutatja a hererákot a terhességi teszt?

Egy interneten terjedő történet szerint a férfiak is produkálhatnak pozitív tesztet, ha rákjuk van. A Házipatika utánajárt mi igaz ebből.

Az interneten terjedő történet szerint egy srác a közelmúltban úgy tudta meg, hogy hererákja van, hogy terhességi tesztre pisilt. Az egész poénnak indult, a Reddit felhasználó ugyanis jó mókának találta, hogy férfi létére rápisil exe ottfelejtett terhességi tesztjére, ami legnagyobb megdöbbenésére, néhány perc múlva azt mutatta: terhes.

Kép forrása: Thinkstock

A férfi annyira abszurdnak találta a helyzetet, hogy képregényt csinált az esetből és feltöltötte a közösségi oldalra, ám lájkok helyett a többi felhasználó azonnal orvoshoz küldte a férfit. No nem azért, mert várandós lenne, hanem azért, mert a férfiaknál elszíneződő teszt rákot jelezhet. Bár elsőre vonakodott, a férfi végül beadta a derekát és elment orvoshoz, ahol nem sokkal később kiderült, hererákja van. Dr. Mark Pomerantz, onkológus, az ABC hírcsatornának elmondta, néhány rákfajta, köztük a hererák is pontosan azt a hormont, a béta hCG-t termeli, amit a nők szervezete a terhesség alatt.

A Házipatika utánajárt az évek óta keringő történetnek és kiderítette, a módszer adott esetben működhet, de nem mindenkinél.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik