Élet-Stílus

Előrehozta az esküvőjét, miután megtudta, hogy haldoklik

Az idős férfi képtelen volt elfogadni, hogy nem tarthatja be az ígéretet, amit szeretett feleségének tett.

A most 84 éves, brit Ellis Coakey ugyanis hatvan évvel ezelőtt, amikor 1954-ben, egy villámesküvő keretében feleségül vette élete szerelmét, Ellent, megígérte neki, hogy a 60. házassági évfordulójukon kárpótolja majd az elmaradt lakodalomért. Mivel Ellis menthetetlenül romantikus, így ezt az ígéretét soha nem felejtette el: közös életük legnehezebb pillanataiban mindig emlékeztette rá Ellent, hogy a 60. házassági évfordulójukon világra szóló ünnepség vár rájuk.


Képek forrása: The Daily Mail

Csakhogy 2013 nyaránt Elliesnél, aki egykor mérnökként dolgozott, előrehaladott tüdőrákot diagnosztizáltak, és félő volt, hogy mire eljön a nagy nap, már nem lesz olyan állapotban, hogy megjelenhessen a ceremónián. Az idős férfi azonban nem volt hajlandó lemondani arról, hogy feleségével megújítsák esküjüket, ezért két hónappal korábbra tették az ünnepséget, mert akkor még biztos ott tud lenni. „Hat évtizede tettem Ellennek egy ígéretet. Nem akarok úgy meghalni, hogy éppen ezt szegem meg” – mondta.

A pár egyébként 1952-ben, Ellen bátyján keresztül találkozott először, és szinte azonnal szerelembe is estek. Ellies két éven keresztül, kitartóan udvarolt Ellennek, ekkor határozták el, hogy amint lehet, összeházasodnak. Végül 1954 május 8-án mondták ki a boldogító igent a salfordi templomban. Két lányuk van, Adrienne és Elain, és nyolc unokájuk.

Ellen az előrehozott esküvő után elmondta, nincsenek szavak, melyek le tudnák írni a boldogságát. Mint mondja, Ellis a legcsodálatosabb férfi, akit valaha ismert, és boldog, hogy vele élhette le az életét. Férje betegségével kapcsolatban azt mondta: „Borzasztó rossz látni, hogy Ellis szenved, de itt vagyok neki, és az utolsó percig ott leszek vele, mert egy család vagyunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik