Élet-Stílus

Leteszteltük, a Holt-tenger tényleg jót tesz a bőrnek!

Mostanában sokat hallani a Holt-tenger jótékony hatásairól, ezért úgy döntöttünk, kicsit körbejárjuk a titokzatos természeti csodát és letesztelünk pár terméket.

Az Ahava márkát választottuk, mert ez az egyik olyan kozmetikum, amely a legkomolyabban foglalkozik a Holt-tenger természeti kincseinek kutatásával, és a különböző fejlesztéseikkel mára igen komoly tudásra tettek szert.

A Holt-tenger, amely egy igazi földrajzi csoda a Föld legmélyebb pontján, 420 méterrel a tengerszint alatt terül el. Vize minden tenger és óceán közül a legnagyobb koncentrációban tartalmaz bőrhidratáló ásványokat és egy olyan algának ad otthont, amely öregedésgátló hatással rendelkezik. A világ legsósabb és egyben baktérium mentes tengeréből, annak sójából, iszapjából készített Holt- tengeri kozmetikumok egyedülálló szépítő, ránctalanító, bőrfiatalító hatása a több mint 60 féle sónak és nyomelemnek köszönhető. Ezek a termékek mind parabénmentesek, így az érzékeny bőrűek is bátran használhatják, sőt az érzékeny lelkületűek is, hisz ezek a termékek állatkísérletek nélkül készülnek. És miután már tudjuk, hogy mennyire jótékony a hatásuk, lássuk az élvezeti faktor is.

Ahava simogató testszörbet

Ez a krémzselé rögtön nagy kedvencünk lett, csak jót tudunk róla mondani. Az első, ami kellemes meglepetés volt, az az illata. Semmi erőltetett illatkompozíció amivel le akarnának venni a lábunkról, csak könnyű és visszafogott púder illat. Nagyon enyhén, de egész nap érezhető, kifejezetten jó érzés volt még este is érezni ezt a tisztaság illatot.

A testszörbet (már a neve is jól hangzik) azonnal felszívódik amint szétkentük, máris megfoghatunk bármit, semmi ragacsosság, csak a kellemes selymességet éreztük. A jó hír, hogy napi egyszer kentük be magunkat, és másnap reggel még érezhető volt bőrünk hidratáltsága. A 350 ml-es kiszereléssel igazán sokáig elleszünk, mert ellentétben sok testápolóval, ebből nem kell annyit magunkra kennünk a hidratált bőr eléréséhez. A fontos ásványok mellett Aloe Vera és kamilla kivonatot, E-vitamint és B5 provitamint is tartalmaz a termék. Csinos, elegáns csomagolás, abszolút tíz pontos termék.

Halványító Ráncfeltöltő hidratáló arckrém SPF20

Ehhez az arckrémhez nagy reményeket fűzünk, ugyanis a krém a bőr pigment foltjainak halványítására készült, egy különleges Holt-tengeri kivonattal teszi egyenletessé a bőrszínt és minimalizálja a ráncokat. A krém zseniális. Az állaga és az illata abszolút luxusérzést kelt, villámgyorsan beszívódik a bőrbe, közvetlenül a felkenés után már lehet is sminkelni. Nagyon selymes és könnyű, mintha csak tiszta víz lenne. Az illata pedig az a fajta, amit az ember egész nap szagolgat még a kezén, komoly függőséget okoz az Ahava-féle finom, visszafogott és nőies illat.

Tonizáló tisztító arctej

A 250ml-es és pumpás kiszerelésért megint csak jó pont, gazdaságos, szeretjük az ilyet. A krémes sminkleszedő és tonizáló teljesen jól működik, szépen lehozza az erősebb szemfestéket is, nem csíp, nem kell dörzsölni, és mivel a jótékony Holt-tengeri kivonatokat tartalmazza, áttörölhetjük vele az egész arcunkat, biztosan jót fog tenni. Kénytelenek vagyunk itt is leírni, de az illata ennek a terméknek is különleges, és nyugodtan használhatjuk reggel is, mert annyira gyorsan beszívódnak ezek a termékek, hogy azonnal lehet sminkelni.

És hogy adjunk egy kis tippet is, mivel a férfiakra úgysem jellemző a kozmetikumok vásárlása, vegyük meg helyettük mi. Az Ahava férfiaknak szánt termékeket is gyárt, igazán jó minőségűek, kellemes férfi illattal, gyorsan beszívódnak, így a nyűgösebb pasik is bátran használhatják ezeket.

Mindent összevetve teljes az elégedettség, érezhető a sok-sok tapasztalat és odafigyelés, semmiképpen nem beszélhetünk tucattermékekről. Bátran merjük ajánlani bárkinek, akár ajándékba is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik