Élet-Stílus

Dicapriót szívatják a mémgyárosok

Az internet nem ismer kegyelmet: élvezettel szívatja az Oscar történetének legnagyobb lúzerét.

Tudják, mi nagyobb szenzádió annál, hogy Matthew McConaughey megnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat 2014-ben? Hát az, hogy Leonardo DiCaprio nem nyerte meg! Már megint. Az Akadémia mintha direkt csinálná, hogy jobbnál jobb szerepei (most épp a Wall Street farkasában) után rendre megfosztja Leót Hollywood legnagyobb elismerésétől. Vagy csak félnek, hogy ha egyszer megszavaznák, úgy tűnne, következetlenek.

Az éppen a pályája csúcsán tartó Leót persze sajnálni azért nem kell, inkább röhögjünk egy jót. Az internet ugyanis évről évre egyre intenzívebben csinál viccet a könnyeivel küszködő, keserűségét egyre nehezebben lenyelő színészből. Alább a legemlékezetesebb mémeket válogattuk össze Az Emberről, Aki Soha Nem Kap Oscart.

Kezdjük magával a pillanattal, amikor kiderül, hogy megint nem jött össze. A Leo mögött ülő Jonah Hill arca egyébként legalább annyira sokat mondó, mint hősünké.

Emlékeztetőül: Dicaprio összes fontosabb szerepe. Az a közös bennük, hogy mindegyikben pórul jár, legyen szó lobotómiáról, halálra fagyásról vagy letartóztatásról. Meg ez az Oscar-dolog is, ugye.

Egy érzékletesen aktualizált pillanat A tégla című filmből, amiben végül fejbe lövik és amiért egyébként szintén nem kapott Oscart.

Szintén animgif, szintén Martin Scorsese filmje, szintén nagyon szemét mém.

A fiatal Lindsey Lohan is tehetetlen.

Hogy még ironikusabb legyen a helyzet: Leónak és a nyertesnek még közös jeleneteik is voltak a Wall Street farkasában. Magas labda, nem lehetett nem leütni.

Üdvözlet a díjátadóról!

A végére a legművészibb és leginkább rohadék képet hagytuk: a fiatal, síró Dicaprio arca Oscar-nyertes színészek fotóiból kirakva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik