Élet-Stílus

Szaunázzon buszban a Duna-parton!

Ma is lehet izzadni a fővárosban egy furcsa járműben.

Négy hétvégén lehet  mobilszaunából csodálni Budapestet – egy fiatal kreatív csapat jóvoltából.

Kik ők?

A Valyo  név a város és a folyó egyesítéséből született. Szeretnék, ha az emberek tudnák használni a Dunát, ha a város egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez. Ezért szerveznek itt például kacsakőbajnokságokat, közösségi tervező workshopokat, tanösvényt, és nekik köszönhetőek a budapesti Duna-parton egyre több helyen felbukkanó színes padok is. Tavaly nyáron ők szervezték a Lánchíd pesti hídfőjénél a nagysikerű Valyo Partot is.

Egy régi Steyr típusú buszt alakítottak át önkéntes munkával. Az alaposan leszigetelt buszba padokat, öltözőt és egy szaunakályhát építettek.

Ilyen furcsa buszokkal Ausztriában és Svájcban lehetett találkozni menetrendszerinti járatokként egykor. A közös rendezésűnek indult, de végül elmaradt 96-os világkiállítás kapcsán Budapesten is futottak ilyenek egy darabig a 15-ös vonalán. Aztán a Malévnál is szolgált két ilyen járgány utastranszferként. Az egyik már a ferihegyi repülőgépmúzeumban pihen, a másik pedig kalandos úton a Valyo busza lett.

A mobilszauna a következő hétvégéken 11 és 23 óra között itt várja az izzadni vágyókat:

ma, vasárnap: Lánchíd budai hídfő, a siklóval szembeni parkoló
március 8-9. – Margit-híd budai hídfő, a híd lábánál található parkoló
március 15-16. – Óbuda, Északi összekötő híd alatti terület
március 22-23. – Valyo Part/Lánchíd pesti hídfő északi oldal

A használathoz előzetes bejelentkezés szükséges, melyre itt lehet regisztrálni:

Belépő nincs, de adományokat elfogadnak. Egy óra működtetés 3.000 forintba kerül függetlenül attól, hogy ketten ülnek benn vagy hatan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik