Élet-Stílus

„A fiam öt éve haldoklik, mert részegen vezetett”

Hosszú évek után, a börtönben nézhetett bele egy édesanya annak a férfinak a szemébe, aki tönkretette kisfia életét.

A történet ártatlan főszereplője, Abdallah Khader mindössze kétéves volt, amikor a baleset történt. A cserfes, életvidám és eleven kisfiú előtt reményteli jövő állt, ami egy pillanat alatt szertefoszlott, amikor azon a szomorú napon autójukba hátulról, fékezés nélkül egy másik autó csapódott. Abdallah a hátsó ülésen, jó alaposan a gyerekülésbe kötve utazott, és az ütközéskor gyakorlatilag esélye sem maradt: túlélte, ám visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, aminek következtében nem lát, nem hall, nem érzékeli a körülötte levő világot és a nap 24 órájában ápolásra szorul.


Kép forrása: WFAA

Nem választott: ivott és vezetett

A szörnyű balesetet a texasi Stephen Richardson okozta, mert aznap – csakúgy, mint előtte már több alkalommal – ittasan vezetett. A véralkoholszintje az államban megengedett érték közel háromszorosa volt. Nem csoda, hogy a férfit az eset után őrizetbe vették, és börtönbe szállították, ahol most a tárgyalásra vár. Már 1825 napja. Az ügye azért húzódik ilyen sokáig, mert az ügyész el akarja érni, hogy a férfi egyszerre bűnhődjön azokért az ittas vezetéses esetekért, amiket más államban követett el. Így Richardsont akár 20 évre rács mögé juttathatja.

A Khader-család és Richardson története egyébként azért került be a hírekbe, mert a férfi most, 5 évvel az eset után a sajtón keresztül kért bocsánatot a kisfiú édesanyától. A vele készült interjúban elárulta, a mai napig őrizget egy újságból kivágott képet Abdallahról, és minden nap imádkozik érte. A hírre azonnal reagált a kicsi édesanyja, Loubna, aki kérvényezte, hogy személyesen találkozhasson a férfivel, aki tönkretette gyermeke életét.

„Azt hiszi, azzal minden megoldódik, hogy bocsánatot kért?”

A találkozásra, amiről felvétel is készült, a Tarrant megyei börtönben került sor. Mikor a férfit az üvegfallal elválasztott terembe vezették, az édesanya könnyek között mutatta meg neki a kisfiáról készült képet, majd azt üvöltötte a férfinek, hogy nézzen a képre. Richardson a képet nézve alig hallhatóan közölte az anyával, hogy minden nap megnézi ezt a képet, majd hozzátette, nagyon sajnálja a történteket.

Loubna azonban folytatta. „Vajon a fiam jobban lesz attól, hogy maga bocsánatot kért? Már öt éve. Öt teljes éve annak, hogy a kisfiam minden nap haldoklik” – kiabálta Richardsonnak, majd hozzátette, soha nem fog neki megbocsátani.

Miután valamelyest megnyugodott, az édesanya a helyszínre hívott tévéstábnak elmondta, az orvosok maximum öt évet jósoltak kisfiának, amikor a baleset után hazaengedték a kórházból. „Minden nappal egyre romlik az állapota, és amikor kétségbeesek, mert az intenzívre kell vinnünk őt az éjszaka közepén, vagy arra gondolok, hogy itt a vég, eszembe jut Richardson. Folyton azt kérdezgetem magamtól, miért kellett ennek így lennie?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik