Élet-Stílus

Egy szer, amitől kipisiljük a pluszkilókat

Nagy-Britanniában már rendszeresen használják a csodaszert, ami úgy hat, hogy cseppfolyósítja a zsírsejteket.

Még mielőtt azt hinnénk, hogy a szernek köszönhetően az életben többet nem kell megemelnünk még a kisujjunkat se, ha fogyni akarnánk, gyorsan elmondjuk, ez nem igaz. A csodaszernek kikiáltott injekció elsősorban azoknak lehet hasznos segítség, akik már túl vannak a nehezén. Vagyis eljutottak az életmódváltásig: rendszeresen mozognak és mellette diétáznak, ám ennek ellenére is vannak olyan testtájaik, ahonnan képtelenek ledolgozni a zsírt.

Eddig legalábbis így volt, ám néhány hónapja, a Mills Medical Service nevű brit cég előállt egy injekcióval, melynek különleges képessége, hogy egész egyszerűen lebontja a szervezetünkben található zsírsejteket, majd folyadékká alakítva a véráramba juttatja, hogy aztán nem sokkal később egész egyszerűen kipisiljük.

A készítők elmondták, az injekció nemcsak a tökéletes alak elérésében segít, hanem annak hosszú távú megtartásában is. A lebontott zsírsejtek ugyanis újra nem alakulnak majd ki.

Nem fenékig tejfel

Mint minden módszernek, ami könnyű szépülést ígér, ennek az injekciónak vannak hátrányai is – mutat rá dr. Arun Ghosh, a liverpooli magánkórház, a Spire Hospital egyik orvosa. A szakember a Daily Starnak elmondta, a véráramba kerülő, lebontott zsírsejtek komoly egészségügyi kockázatot jelentenek, ugyanis az egekbe repíthetik a koleszterinszintet.

Arról már nemi s beszélve, hogy egy-egy injekciós kezelés egyáltalán nem olcsó: alkalmanként 250 font, átszámolva közel 100 ezer forint.

Így módosítsd a génjeidet

A legjobb fogyasztószer mégis a rendszeres testmozgás és a diéta, sőt, svéd kutatók kimutatták, hogy fél év testmozgás után a szervezet módosítja a génállományát, 7663 gént érint egy bizonyos metiláció – ami tulajdonképpen gének ki-be kapcsolását jelenti. A heti 1-2 óra testmozgás hatására a szervezet megváltoztatja a zsír raktározásának módját, kevésbé tárolja el a vércukrot zsír formájában – azaz fogyunk. Heti 2-2,5 óra testmozgás (futás, biciklizés, azaz kardio, aerob, pulzusemelő, lihegős tevékenység) megér annyit, hogy idősebb korunkra elkerüljük a népbetegségnek számító 2-es típusú cukorbetegséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik