Élet-Stílus

Akik egymás életét mentették meg: szívbemarkoló történet egy beteg kisfiúról és sérült kutyájáról

Még könyv is készül a csodálatos barátságról, ami a hét éves Owent és juhászkutyáját, Haatchit köti össze.

A hét éves brit kisfiú, Owen Howkins nagyon beteg: az úgynevezett Schwartz-Jampel szindrómában szenved. Egy ritka és rendkívül fájdalmas genetikai betegségben, ami miatt az izmai gyakorlatilag folyamatosan meg vannak feszülve. Owen épp emiatt csak nehezen mozog, és ami még ennél is rosszabb, retteg, ha emberek közé kell mennie, vagy új emberekkel kell találkoznia.

Legalábbis így volt ez addig, míg nem találkozott Haatchival, a háromlábú juhászkutyával. A sérült kutyára Owen nevelőanyja talált rá, amikor egyik este az interneten keresgélt. „A szívem szakadt meg, amikor olvastam a történetét, Haatchit ugyanis előző gazdája egy vonatsínhez kötözte, majd sorsára hagyta. A kutyust el is ütötte egy érkező vonat, ami miatt a farkát és az egyik hátsó lábát is amputálni kellett. Azonnal tudtam, hogy magunkhoz kell őt vennünk.”

Az asszony nem is tudta, milyen igaza volt. Miután Haatchi megérkezett a családhoz, az első dolga az volt, hogy Owen ölébe fektette a fejét. Attól a pillanattól kezdve jó barátok Owennel. Mit, jó, legjobb barátok, akik mára már elválaszthatatlanok. Haatchinak köszönhetően Owen, aki eddig rettegett attól, hogy az utcára menjen és emberekkel találkozzon, nagy örömmel veti bele magát a sétáltatásokba.

Ahogy a kisfiú édesapja meséli, Owen most már mindegyik sétát kalandként éli meg, amit alig vár. „Nem foglalkozik az idegenekkel, amiben része van annak is, hogy már nem csak őt – és vele együtt a betegségét bámulják – hanem az imádnivaló kutyáját is” – mondja, majd hozzáteszi, a párosról a közelmúltban még a hertfordshire-i egyetem hallgatói is forgattak.

A kisfiú és kutyája tavaly az egyik kutyakiállításon, az „Életreszóló barátok” kategóriában elnyerte a győztesnek járó díjat. Owen, aki néhány hónappal korábban még a lakásból se mert kimenni, egy egész stadionnyi ember előtt mondott köszönetet a támogatásért.

A csodás barátságról készült filmet most ön is megnézheti:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik