Élet-Stílus

Hogyan nyerjünk a lottón?

Két és fél milliárd a főnyeremény az ötösön, érdemes megfogadni pár tanácsot.

Bár a lottó egy teljes mértékben a véletlenen alapuló játék, vannak lépések, amiket érdemes megtenni, hogy esélyünk legyen a milliárdokra. A Fortunaweb pontokba szedte ezeket.

1. Növeljük az esélyeinket azáltal, hogy a megfelelő játékon játszunk

Ugyan jelenleg az Ötös lottó jackpotja jár csillagászati  magasságokban, és ez a legismertebb játék Magyarországon, érdemes szétnézni, mi van még a kalapban. Általános szabály, hogy minél nagyobb a nyeremény, annál nehezebb a számokat eltalálni. Persze lehetnek kivételek. Amennyiben most szombaton az Ötös lottó főnyereményét elviszik, a Hatosét pedig nem, akkor annak következő várható főnyereménye már az egymilliárdot fogja közelíteni, míg az Ötös lottót visszaállítják a szokásos 85 milliós kezdő jackpotra.

Egy lottójáték esélyét egy arányszámmal szokták meghatározni az alapján, hogy hány variációs lehetőség van az adott játékban. Az Ötös lottón 43 949 268 darab szelvényt kellene kitöltenünk ahhoz, hogy minden variációt megjátsszunk, tehát egy szelvénnyel az esélyünk 1:43 949 268.

A Hatos lottón sokkal jobb a telitalálatos esélye 1:8 145 060, a Skandinávon meg még ennél is szuperebb, 1.:3 362 260. Hogy miért nem ezen játszik mindenki? Azért, mert sokkal kisebb a főnyeremény, és mindenki a sokat akarja.

2. Társulni másokkal

Fentiek alapján: minél több szelvényt küldünk játékba, annál nagyobb az esélyünk. Több szelvényt venni viszont nagy befektetéssel is jár, így társulhatunk olyanokkal, akikben megbízunk. Munkahelyi ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal közösen is beruházhatunk, így legalább együtt álmodozhatunk arról, hogy mihez fogunk kezdeni majd a nyereményünkkel, így sokkal élvezetesebb!

Interneten szerveződött közösségeknél sajnos nem ismerik egymást az emberek, így jóval nagyobb bizalom kell az ilyenfajta kollektív lottózáshoz.

3. Ellenőrzés, ellenőrzés, ellenőrzés!

Minden húzás után igen alaposan ellenőrizzük le a szelvényeinket! Hihetetlen, de sokan csak ránéznek az aktuális nyerőszámokra, elkönyvelik, hogy nem az övék a főnyeremény, és máris a kukában landol a papírcetli. Az évente fel nem vett nyeremények összege egymilliárd forint felett van, nézzük csak meg, mekkora értékben hirdet a Szerencsejáték Zrt. különakciót minden hónapban, az a pénz mind a fel nem vett nyereményekből származik!

4. Rend a lelke mindennek!

Amikor lottószelvényt veszünk, mindig biztos helyre tegyük el, általában egy ennek kialakított biztos helyre a kabátunkban vagy pénztárcánkban, így nem fordulhat elő, hogy elkeverjük, elveszítjük azt. Minden héten leírhatjuk a nyerőszámokat a naptárunkba, hogy amennyiben mégis előkerül valahonnan egy régebbi szelvény, le tudjuk ellenőrizni, nyertünk-e.

5. A bizalmatlanság gyümölcsöző is lehet

Modern eszközök is vannak a szelvények ellenőrzésére, ilyen például az, ha a lottózóban a kezelő a terminálon átfuttatja a jegyünket, és a gép mondja meg, nyertes-e vagy sem. Ennél is érdemes azonban odafigyelni. Az ördög nem alszik, és a terminál másik oldalán ülő is emberből (vagy ördögből) van. Ha azt látja, hogy ellenőrzés közben SMS-t írunk, vagy másfelé figyelünk, esetleg nem közli velünk, hogy nyertünk. Ilyenkor az emberek nagy része az első (még a lottózóban található) kukába helyezi a használhatatlanná váló papírcetliket, amiket később az alkalmazott kivehet. Ezt az eshetőséget kizárva mindig figyeljünk oda a terminál felénk fordított kijelzőjére, mi olvasható rajta szelvényeink végigfuttatásakor, és tartsuk mindig szemmel a papírdarabot, amikor kiadjuk a kezünkből.

6. A szerencse sokszor a lábunk előtt hever!

Ugyanakkor ne menjünk el amellett, ha elhagyott lottószelvényt látunk valahol. Tavaly fordult elő, hogy egy utcaseprő egy igen értékes szelvényt talált New York utcáit takarítva a Sandy hurrikán után. Ahogy a 3. pontban írtuk, sokan csak rápillantanak a szelvényükre, és csak felületesen megnézve nem látnak egyezést, ám mégis bezsebelhetünk jó pár forintot egy alacsonyabb nyerőosztálybeli nyereménnyel. Duplán érvényes ez például a kaparós sorsjegyeknél, ahol a nyeretlen szelvények is időről-időre részt vesznek egy újabb sorsoláson.

7. A gépek jobban tudják?

Érdekes módon Amerikában a nyertesek 70%-a gépi számokkal játszott, ugyanez az arány nálunk nem ismert, de érdemes elgondolkodni rajta. Hátha nekünk is épp ez a módszer lenne a legcélravezetőbb, még akkor is, ha idegenkedünk tőle.

+1. Mindezeken túl egy ráadástipp:

Óvakodjunk a csalóktól! Soha ne higgyünk olyanoknak, akik valamilyen módon megkeresnek minket, hogy nyertünk bizonyos lottókon! Különösen igaz ez akkor, ha nem is játszottunk soha azon a játékon, de még ha így is lenne, akkor is gondolkodjunk el, hogy beazonosítható módon vettük-e a szelvényt. Amennyiben SMS-ben lottóztunk, a Szerencsejáték Zrt. tudja a számunkat, és értesít is minket, ugyanez a helyzet az interneten lottózásnál. De legtöbbször nem így van. Arra különösen oda kell figyelni, hogy ilyen irányú megkereséskor SOHA ne küldjünk vagy adjunk át pénzt olyan idegeneknek, akik azt ígérik, hogy ilyen módon hozzájuthatunk gigantikus nyereményünkhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik