Élet-Stílus

Megrázó képek: az autópálya szélén élesztették újra a babát

Az öthónapos kisfiúnak váratlanul leállt a légzése az autóban. Nagynénje lélekjelenlétének köszönheti életét.

A The Miami Herald magazin fotóriportere, Al Diaz aznap egy átlagos napot készült zárni. Épp hazafelé araszolt a gyorsforgalmin kialakult dugóban, amikor különös dologra lett figyelmes. A pár autóval előtte álldogáló terepjáró hátsó ajtaja ugyanis váratlanul kicsapódott, majd egy kétségbeesett nő mászott elő rajta, karjában egy kisbabával.


A riporter azután kezdett fotózni, hogy meghozta a segítséget
Képek forrása: Al Diaz / Miami Herald

Mint később kiderült, az öthónapos Sebastian légzése az autóban ülve váratlanul leállt, édesanyja pedig kétségbeesésében gyalog akart nekiindulni, hogy a dugóban segítséget szerezzen gyermekének. Amikor a kicsi az oxigénhiány miatt kékülni kezdett, nagynénje avatkozott közbe, és mesterségesen lélegeztetni kezdte a gyereket. Ott a gyorsforgalmi szélén.

Ekkor már az eseményeket figyelemmel kísérő Diaz is kipattant az autóból, hogy segítséget szerezzen. A kocsisorok között rohangálva pár perc múlva egy sweetwater-i szolgálaton kívüli rendőrre bukkant, akit miután értesített a történtekről és magával vitt a helyszínre. Amikor Diaz és Amauris Bastidasy rendőrtiszt megérkezett a 37 éves nagynéni, Pamela Rauseo még mindig lélegeztette a kis Sebastiant. A rendőr átvette a gyermeket és folytatta a mesterséges lélegeztetést.

Nem sokkal később megérkeztek az édesanya által kihívott mentők is, akik kórházba szállították a kicsit. Mint kiderült, a gyermek koraszülött és ennek következtében alakultak ki nála légzésproblémák, ám a gyors és hatékony életmentő segítségnek köszönhetően az állapota már stabil és szépen gyógyul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik