Élet-Stílus

372 ezret fizetett múltbeli blicceléséért

Ötvenezer tajvani új dollárt tartalmazó borítékot adott át pénteken a Tajpeji Pályaudvar egyik alkalmazottjának egy magát nem azonosító idősebb férfi, hogy több évtizeddel ezelőtti tartozását rendezze a vasúti hivatal felé.

“Nem akarom magammal vinni ezt a vétket, amikor meghalok” – írta a férfi egy gépelt levélben, amelyet a pénzzel teli borítékkal együtt adott át a vasútállomás dolgozójának. “Remélem, hogy a Tajvani Vasúti Hivatal elfogadja az őszinte bocsánatkérésemet” – húzta alá.

A férfi a levélben elmesélte, hogy évtizedekkel ezelőtt bliccelt a vonaton, amikor katonaként szolgált és a családja nagyon szegény volt. Az 50 ezer tajvani új dollár (372 ezer forint) magába foglalja a menetdíjat és az évek során felhalmozódott kamatot is.

“Gyakran kapunk így pénzt, de ekkora összeget csak igen ritkán” – mondta a pályaudver vezetője, hozzátéve, hogy egyszer nagyjából 100 ezer tajvani új dollár érkezett, szintén egy elmaradt menetdíj miatt, de hogy ez pontosan mikor történt, már nem tudta felidézni.

Az idős férfi, aki maszkban adta át a borítékot, nem árulta el, hogy mennyi volt az eredeti menetdíj. A Tajvan északi részén fekvő Tajpej és a délen elterülő Kaohsziung közötti gyorsvonati jegyek ára nagyjából 650-850 tajvani új dollár között volt az elmúlt húsz évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik