Élet-Stílus

Több ezer éves a legöregebb vibrátor

A nőknek pontosan azóta tesznek jó szolgálatot a különféle dildók és vibrátorok, mióta az emberiség létezik.

Az első olyan segédeszköz mely a női örömszerzést segítette, valójában nem is nevezhetnénk vibrátornak, hiszen nem egy rezgő tárggyal volt dolgunk – olvastuk az Inside of love blogon, ahol a legfrissebb posztban átfogó képet kaphattunk a női segédeszközök történetéről. Ebből szemezgetünk most:

1. 28 ezer éve

Az első feltehetően szexuális játékokra szolgáló dildó 28 ezer évvel ezelőtt készült, méghozzá kőből… brrr. Egyes kutatók úgy vélik, ez a kis hűvös szerkezet szolgált a az akkori nők kielégítésére, amíg a férj vadászaton volt társaival.


Képek forrása: Inside of love

2. Kleopátra méhecskéi

Tudjuk, hogy Kleopátra a maga korában nagyon haladó szellemű nőnek számított. Ezt bizonyítja, hogy ő már nem érte be a kőből faragott péniszutánzattal. A legenda szerint, Kleopátra úgy gondolta, hogy mérges és ingerült méheket kell bezárni egy átlagos pénisz méretű rúdba. A rúd rázása tovább ingerli a méheket, ami pedig meghozza a megfelelő rezgést. Nem tudni, hogy ez így történt vagy sem, de végül is nem egy rossz gondolat.

3. Megmunkált fa és bőrdildók

A kő és a méhecskék után jöttek a görögök, akik úgy gondolták, hogy fából és bőrből még kényelmesebb és esztétikusabb játékszer készíthető. Ezek után jöttek a japánok és a görögök ötleteit felhasználva megalkottak egy felcsatolható dildót.

4. 1890 – A kéztörő

Következett egy nagy ugrás a vibrátorok életében és 1890-ben Dr. Macaura Pulsocon megalkotta az első kézzel hajtható vibrátort, mely akkoriban még orvosi célokra használtak. Ugyanis a viktoriánus korban nagyon sok orvos hitte, hogy a hisztéria gyógyítható kézi ingerléssel, vagyis konkrétan orgazmusig ingerelték a hölgyeket abban a korban. Ám ez nagyon fárasztó tevékenység volt, így amikor Dr. Pulsocon megalkotta a kéztörő, az hirtelen nagyon elterjedt az orvosok körében.

5. 1937 – Lusta kéz

Nők százai voltak oda a lusta kezeket lágy vibrátorrá alakító szerkezettől. A II. világháború előtt igazán nagy népszerűségnek örvendett.

Még több pikáns segédeszközre kíváncsi? Olvassa el a folytatást az Inside of love blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik