Élet-Stílus

Ragadjon esernyőt, ha tüsszent a macskája!

Még a meteorológusoknál is jobban jelzik az időjárás változásait. Legalábbis egy 1883-as könyv szerint.

Észrevette már, hogy nem sokkal azután, hogy macskája tüsszent, elered az eső? Még nem? Akkor itt az ideje, hogy megkezdje a megfigyelést. A bársonytalpúak ilyen és ehhez hasonló reakciói ugyanis nem egyszerű biológiai késztetések, hanem pontos időjárásváltozás-jelzők, legalábbis ezt állítja egy most fellelt, 1883-as könyv, ami több pontban is foglalkozik a macskák eme különleges képességeivel.


Kép forrása: Thinkstock

A szóban forgó könyvet (Weather Proverbs) egyébként egy bizonyos H.H.C. Dunwoodynak köszönhetjük, aki hosszú, fáradtságos munka révén gyűjtötte egybe azokat a népi hiedelmeket, melyek összefüggést láttak a különféle háziállatok viselkedése és az időjárás változása között. Most erről a listáról válogatjuk ki a macskákra vonatkozó legfontosabb megfigyeléseket:

1. Ha a macska tüsszent, akkor eső közeledik.

2. Attól függően, hogy macskánk eső után melyik irányba fordulva kezd mosakodni, megtudhatjuk, melyik irányból várhatunk majd szelet.

3. Ha a macskánk horkol, bolond időjárásra számíthatunk.

4. Ha a macska megmossa a fejét a füle mögött is, esőre készülhetünk.

5. Ha kedvencünk a hátán fekszik, vihar készül.

6. Ha a macska a fűtésnek (tűznek) háttal mosakszik, enyhe lesz a tél.

Íme, egy lap a fent nevezett könyvből:

Önök figyeltek már meg hasonlót? Esetleg ismernek ilyen, állatokkal kapcsolatos megfigyeléseket? Írják meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik