Élet-Stílus

„Volt érvényes bérletem, mégis megbüntettek…”

A két kisgyerekes anyuka azért kapott egy 16 ezer forintról szóló csekket, mert lejárt a bérletigazolványa.

„Leszögezném, hogy én becsületes ember vagyok” – kezdi történetét bloggerünk, a Rejtelmek blog szerzője: egy kétgyermekes, egyvizslás, férjezett 29 éves, kétgyermekes anyuka. Majd ezt követően hozzáteszi, annak ellenére, hogy 12 éve – mióta Budapestre költözött – mindig van nála érvényes bérlet, a közelmúltban megbüntették. Nem a bérlet miatt, hanem mert lejárt a kisgyermekes bérletigazolványa.

„Mosolyogva közeledett felém az ellenőrnéni, én szokás szerint lefőttem kétszer, amíg a bérletemet ellenőrizte és bekövetkezett az, amitől mindig is rettegtem: – Hölgyem, ez a kisgyerekes bérletigazolvány decemberben lejárt. (Hogy mivanmi?) El kellene fáradnia az OEP-hez igazolást kérni, aztán bemutatni az Akácfa utcában.

Ugye még jogosult az ellátásra? (Itt diszkréten előveszem Abi baba személyi igazolványát, amire rápillantva nem kell nagy matematikusnak lenni ahhoz, hogy az ember kibarkochbázza, hogy jövő áprilisig jár rá a gyes.) Jaj, de aranyos! De azért adok most önnek egy csekket (Tizenhatezerről… ), amivel ma ingyen utazhat.”

Miután a szerző leforrázva hazaért, eldöntötte, meghosszabbítja a szóban forgó igazolványt. Felmarkolta a szükségesnek vélt dolgokat: igazolásokat, olvasnivalókat, pénzt és idegnyugtatókat. Még az útvonalat is megtervezte, hogy tényleg a legrövidebb úton menjen a XI. kerületi OEP-be, ahol emlékei szerint – ellentétben a Teve utcával – nem kell fél napig sorban állni. Csakhogy, amint odaért, kiderült, rossz helyen jár, az ügyét ugyanis már régóta nem az OEP, hanem a MÁK intézi.

Kíváncsi a történet folytatására? Szeretné tudni végül mennyi idő alatt sikerült meghosszabbítani a szóban forgó okmányt? Olvassa el a Rejtelmek blogon ide kattintva!

Önnel történt már hasonló? Írja meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik