Élet-Stílus

Petíció

Kérjük, hogy mától kezdve a „szomorú bociszemek” kifejezést cseréljük le – helyette a „szomorú lajhármakiszemek” legyen használatos!

Noha a javaslatunkban szereplő új szókapcsolat két szótaggal hosszabb, mint az eredeti, és így kevésbé áll az ember szájára, cukisági tapasztalataink, szaktudásunk és megérzéseink egyaránt azt sugallják, hogy itt az ideje a változásnak! Megértjük azokat az ellenérveket is, hogy a lajhármaki nem éppen őshonos Magyarországon, ezért fura lenne ilyen szinten beépíteni egy magyar nyelvi fordulatba, ráadásul éjszakai állat, így nem is igen láthatjuk természetes körülmények közt a szemét. Igen, megértjük ezeket, de meg nem hajolhatunk előttük. Ugyanis mi már végignéztük a lenti felvételt.

Huszonegynéhány másodperc eltelte után egyszer csak egy pillanat alatt rádöbbensz, hogy neked is a mi zászlónk alatt a helyed. Még néhány pillanat, és abban is biztos leszel, hogy nem bírsz elszakadni a videótól. Egészen pontosan a fent említett szemektől. Na, nyelvújítasz velünk?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik