Élet-Stílus

Kísértetet filmeztek egy brit kiskocsmában

A tulajdonosok évek óta azzal kérkednek, hogy a kocsma szellemek otthona. A napokban le is filmeztek egyet.

Nagy-Britannia negyedik legöregebb kocsmája, a Ye Olde Man & Scythe pub állítólag mindig is kísértet járta hely volt. A tulajdonosok szerint 1251 óta azon a helyen állt, ahol most is van, ennyi idő alatt pedig sok híres és kevésbé híres vendégük volt, akik közül néhányan törzshelyükké is választották a kocsmát. Sokan állítólag még a haláluk után is.

Így például Derby hetedik grófja, egy bizonyos James Stanley is, aki a legenda szerint még most is rendszeresen kísért az épületben. Mindezt azért, mert a kocsma egykor a családja birtokában volt. A grófot évszázadokkal ezelőtt végezték ki: lefejezték az 1651-es polgárháború idején. A szék, amin a fejét vették még mindig megtalálható a kocsmában.

Nagyon úgy tűnik, hogy a gróf most is állandó vendég a Ye Olda Manban, legalábbis erre utalnak azok a biztonsági kamerás felvételek, melyek múlt pénteken, az éjszaka közepén készültek a teljesen üres kocsmában. A videón, amit a tulajdonosok a Youtube-on is közzétettek, jól látszik, ahogy a biztonsági világítás váratlanul villódzani kezd, ahogy az is, hogy a pultnál – a kamerával szemben – feltűnik egy homályos alak.

Az üzletvezető, Tony Dooly a Daily Mailnek elárulta, azért nézték meg a biztonsági kamerák felvételeit, mert másnap, amikor bementek a kocsmába, egy törött korsót találtak a padlón és szerették volna kideríteni, ki járt az ivóban. Hogy a történet még furcsább legyen, a szellemalak feltűnése után néhány másodperccel a biztonsági kamera kikapcsolt.

Íme, a hátborzongató felvétel. Önök szerint kísértet látszik a videón? Írják meg véleményüket kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik