Élet-Stílus

Két hónapig fillérekből él az egyedülálló anya

A 45 éves bróker célja, hogy bebizonyítsa, napi 1500 forintból is tud változatos ételeket az asztalra tenni.

„Arra vállalkozom, hogy két hónapig, minimálbérből, családi pótlékból és árvasági ellátásból élünk Budapesten” – kezdi a 45 éves biztosítási brókerként dolgozó Kinga, aki férje halála óta egyedül neveli két kislányát, a 15 éves Bogit és a 10 éves Fruzsit. Az édesanya, aki tapasztalatairól blogot vezet majd, saját bevallása szerint azért kezdett a projektbe, hogy legyen egy oldal, ami hasznos tippeket ad azoknak, akik kevés pénzből kénytelenek kijönni, illetve támpontot ad azoknak, akik egyik napról a másikra váltak munkanélkülivé.

Ahogy a Családi túlélőteszt blog első bejegyzéséből kiderült, a projekthez az ötletet kollégánk, Oroszi Babett adta, aki három éve 1 hónapot egyedülállóként, minimálbérből élt, a tapasztalataiból pedig élménybeszámolót írt.

„Három év után rászántam magam és kipróbálom, vajon mire vagyok én képes két gyerekkel. Lányaim beleegyeztek, hogy csináljuk, a napi étkezések és bevásárlások terén teljes partnerséget kaptam. Némi célprémiumot, azért kitűztem nekik Fruzsi egy zöldfülű teknősre vágyik, Bogi pedig szeretné kipróbálni milyen a kontaktlencse.

Célom:

  • Megmutatni, hogy kevés pénzből élve is sokkal több lehetőségünk van, mint elsőre tűnik, csak be kell vetni a tervezést és a fantáziánkat.

  • Akik, nem minimál bérből élnek, azoknak megmutatni, hogy van tartalék még abban a konyhapénzben, a nagyobb távolabbi célok eléréséhez.

Babettnek akkor nettó 60.600 Ft-ot kellett egyedül beosztania.

Mi most 82.846 forintból próbáljuk meg ugyanezt, és ahogy írom, egyre jobban érzem nem lesz ez egy olyan egyszerű történet. A mérő órákat, naponta fogom leolvasni és naponta fogom kifizetnie, a maradék pénzből.”

Kíváncsi, hogy zajlik a túlélőteszt? Szeretne tudni a részletekről is, olvassa el a Családi túlélőteszt oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik