Élet-Stílus

9 éves mentette meg húgát a haláltól

A hároméves kislánynak egy szőlőszem akadt a torkán. Megfulladt volna, ha a testvére nem cselekszik.

A hároméves Yaleona Santos épp Los Angeles-i otthonuk hátsó kertjében játszott elmélyülten, amikor az eset történt. A kislány játék közben szőlőt majszolt, amikor az egyik szem, amit a szájába vett, túl nagynak bizonyult és a torkán akadt. Yaleona fuldokolni kezdett, és rövid idő után az eszméletét is elvesztette – írja a KABC-TV.


A 9 éves kisfiút kitüntették hőstettéért
Képek forrása: The Daily Mail

A kislány édesanyja az ablakon keresztül nézte végig a jelenet, amikor látta, hogy baj van, hisztérikusan a kertbe rohant és megpróbált segíteni a kislányán. Hiába, a szőlőszem ugyanis menthetetlenül beszorult a gyerek torkába. Ekkor lépett színre a kislány 9 éves bátyja, Jaequon Santos, aki látva édesanyja kétségbeesését és az eszméletlen húgát, az egyetlen dolgot tette, amit ilyenkor tenni lehet: hívta a mentőket.

A kisfiú szerencsére nem vesztette el a fejét, higgadtan tárcsázta a 911-es segélyhívót, majd a vonal másik végén jelentkező diszpécsernek elmondta, a húga haldoklik, majd többször elismételte, hogy a kislány fuldoklik. Ezt követően pontosan elmondta a kezelőnek a lakcímüket is.

Eközben az édesanya az eszméletlen lányt kivitte a házuk előtt lévő parkolóba, ahol egy arra járó, név szerint Max Storer megkezdte Yaleona mesterséges lélegeztetését. Hála Jaequon pontos leírásának, a mentők néhány perc alatt odataláltak a helyszínre és megkezdhették a kislány mentését.

A szőlőszemet végül csak a kórházban sikerült eltávolítani a kislány torkából. Az orvosai elmondták, Yaleonának – aki azóta tökéletesen egészséges – nagy szerencséje volt: ha nincs a gyors segítség, minden bizonnyal meghalt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik