Élet-Stílus

Újabb gyönyörpontot találtak a női testen

Noha a tudósok még abban sem jutottak dűlőre, hogy a G-pont létezik-e egyáltalán, itt az újabb női gyönyörpont: az U-pont.

Tudósok és orvosok körében mind a mai napig vitatott kérdés, hogy létezik-e a G-Pont egyáltalán. Azok, akik tagadják a G-Pont létezését, azzal érvelnek, hogy semmilyen műszer, röntgen nem mutatja ki, de még boncolás után sem lelhető fel a női testben fizikailag semmiféle csomó, dudor vagy “Pont” ami a G-Pont létezését alátámaszthatná. Ezt cáfolandóan, nők ezrei számolnak be a G-Pont jól kitapintható mivoltáról, sőt annak nagyfokú szerepéről az örömteli beteljesülésekben.

Azok akik váltig állítják, hogy a G-Pont igen is létezik, jól körülhatárolhatóan meg tudják mutatni helyét, valamint számos leírást találunk annak működéséről, méreteinek változásáról és szerepköréről.


Kép forrása: Thinkstock

“A G-pont, Grafenberg-pont, a vagina mellső falán található. Valójában nem egy pontról beszélünk, hanem körülbelül 1–1,5 cm átmérőjű területről, melynek izgatása sokszor mind a klitorisz mind a hüvelyi orgazmusnál erősebb kéjérzetet okoz. Az elnevezés, vagyis a G-pont (G Spot) név Ernst Gräfenberg német származású ausztrál tudóshoz kapcsolódik, aki 1950-ben publikálta egy tanulmányban a felfedezést, miszerint létezik egy olyan terület, amely a női szexualitásban rendkívül fontos szerepet játszik. Az orvos-kozmetológia szakemberei körülbelül 2-5 cm-re azonosították a hüvely felső hasi oldalán azt a testterületet, amely kicsit érdesebb, mint a környezete és olyan, mint egy kis borsónyi-babnyi szivacs, ami szexuális izgalom hatására megduzzad.

Ernst Gräfenberg első publikációja óta azonban a G-pontot anatómiailag nem sikerült stabilan meghatározni, orvosi bizonyíték nincs a létezésére, ezért az idegekkel gazdagon átszőtt “gyönyörgomb”-ot, az állítólag 8,1 milliméter hosszú és 3,6 milliméter széles G-pont létét, sokan inkább a tudományos spekulációk és tévhitek közé tartozónak tekintik.”

És az U-pont? Az hol van? A szakemberek még csak nem is olyan rég “találták fel” a női test eme legújabb gyönyörpontját. Ez a bizonyos “U-pont” a csikló alatt kb 2-25 cm-re a húgycsőnyílás közelében foglalja el helyét és ácsingózik a cirógatásra. Itt az ideje keresgélni.

Kíváncsi mit tud? Olvassa el a folytatást az Inside of love blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik