Élet-Stílus

A Facebook tudja, mikor fog házasodni

Hála az ismerősöknek, néhány perc alatt bárki kiderítheti, mikor lesz a nagy nap.

A legtöbbünk egyáltalán nem ismeri be szívesen, hogy a Facebook hatással van a mindennapjaira. Sokan még azt se, hogy egyáltalán naponta Facebookoznak. Pedig, tetszik vagy sem, ez az előbbi már bizonyított tény. Elég, ha felidézzük azokat a már elkészült tanulmányokat, melyek azt vizsgálják, hogy átlagosan mennyit lógunk a Facebookon (sokat), vagy hogy a többség miért lesz morcos, rosszkedvű és morcos a közösségi média miatt („mert a másik élete sokkal „szebb” és „jobb”, mint az enyém”).

Igen, az egymás után posztolt nagy pillanatok – eljegyzés, esküvő, babaszületés, autóvásárlás, akármi – a Facebook-lakók egy részét boldogtalanná, hovatovább magányossá teszi. Különösen akkor, ha nemsokára jön a Valentin-nap.

Nos, hogy 2014 februárja ne a magányról és a depresszióról szóljon még az egyedülállóknak se, a Time magazin ügyes alkalmazást készített, ami néhány kattintás után meg tudja mondani, mikorra várható az adott Facebook-felhasználó esküvője. Nincs benne nagy varázslat, mert mint kiderült, a program a barátok adataiból átlagol: megnézi a születési évüket, hogy mikor házasodtak, és abból kikövetkezteti, hogy a velünk egykorúak átlagosan mikor házasodnak és hogy addig még mennyi időnk van.

Szívesen kipróbálná? Kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik