Élet-Stílus

Megszoptatta a kiskutyát, hogy megmentse az életét

Az amerikai nő állítja, ha nem lép közbe, a kis jószág elpusztult volna.

Napok óta kering az interneten, és komoly felzúdulást okoz az a fotó, melyet egy coloradói nő posztolt saját Facebook-oldalára arról, ahogy egy alig pár napos kiskutyát szoptat. A nő azóta a KRDO-TV riporterének meg is szólalt, de mivel retteg a támadásoktól és a rosszindulatú emberektől, azt kérte, se a nevét, se az arcát ne mutassák.

A vele készült interjúban egyébként elárulta, azért szánta rá magát a finoman szólva is bizarr tettre, mert az általa gondozott kölyök haldoklott, és csak így menthette meg az életét. „Tudtam, hogy ha nem teszek valamit, akkor csak néhány órája van hátra. Mivel az anyja elpusztult, cumisüvegből pedig nem volt hajlandó enni, nem maradt más választásom. Elképesztően gyenge volt, már mozogni sem tudott, ezért cselekedtem” – indokolja tettét, majd hozzáteszi, védence azóta sokkal jobban van, és már cumisüvegből eszik.

A nő tette egyébként hatalmas indulatokat váltott ki, nemcsak a Facebookon, de az interjút készítő KRDO-TV weboldalán is. A kommentelők többsége felváltva szidja a nőt és az őt támogató felhasználókat, de van olyan is, aki a nő pártjára állt: „Szerintem nagyszerű, amit tett, hiszen ezzel megmentette azt a kicsi életet” – írja egyikük, míg a másikuk emlékeztetett, nem ez az első alkalom, hogy valaki saját anyatejével táplált egy négylábút: 2012-ben egy kétgyermekes édesanya, Terri Graham borzolta a kedélyeket azzal, hogy beismerte, rendszeresen szoptatja lánya kiskutyáját.

Önöknek mi a véleményük? Elítélendő, amit a nő tett vagy az életmentés kedvéért belefér? Írják meg a véleményüket kommentben!

Egészséges-e az emberi anyatej a kutyusnak?

Fordítsuk meg a kérdést: egy emberbabának egészséges-e a tehéntej? Bár sokan mint a tűztől, óvják az embereket (nem csak a babákat) a tehéntejtől, a tudomány mai állása szerint a gyerekek kaphatnak tehéntejet – de csak egy bizonyos kortól. A tehéntejben ugyanis olyan sok ásványi anyag és a fehérje van, hogy az megterhelheti a gyerek veséjét és emésztőrendszerét, s allergiát is kiválthat, ezért 1 éves korig nem szabad adni (a hiányzó anyatejet tápszerrel kell pótolni), de ez a tápszeres-junior bébiitalos időszak akár 3 éves korig is elhúzódhat. Másfél éves kortól fokozatosan lehet a tejet a gyerek étrendjébe bevezetni. A kecsketejet pedig inkább hagyjuk: kizárólagos fogyasztása vashiányos vérszegénységhez vezethet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik