Élet-Stílus

A baba összetartja a házasságokat

A termékenységi panaszok kivizsgálását kérő házaspárok nagyobb valószínűséggel maradnak együtt, ha végül sikerül gyermeket nemzeniük.

A kutatók azt követően figyelték meg a párokat, hogy termékenységi panaszokkal először kivizsgálást kértek. Azok a nők, akik a következő 12 évben nem szültek gyereket, háromszor nagyobb valószínűséggel váltak el, vagy szakították meg kapcsolatukat partnerükkel, mint azok a nők, akik szültek gyermeket az utánkövetési időszakban.
Az Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica szakfolyóiratban publikált kutatásban több mint 47 500 dán nőt vizsgáltak, akik 1990 és 2006 között kértek kivizsgálást termékenységi panasszal. Ebből a csoportból 57 százalék szült gyermeket a termékenységi kezelés következtében. “Eredményeink azt mutatják, hogy ha valaki nem szül gyermeket a termékenységi kezelést követően, az negatív hatást gyakorol a termékenységi panasszal rendelkező pár kapcsolatának időtartamára” – számolt be a kutatást vezető Trille Kristina Kjaer, a koppenhágai Dán Rákkutató Központ munkatársa. “A következő kutatásokban azt kell megvizsgálnunk, milyen tényezők befolyásolják a termékenységi panaszokkal rendelkező párok házasságának és kapcsolatának minőségét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik