Élet-Stílus

Gandharviká Prema deví dászí (Szilaj Péterné)

Vaisnava (Krisna hívő) lelkész

1978-ban, Budapesten születtem.

Tanulmányaim során érdeklődésem a művészetek mellett a humán szakok felé fordult elsősorban. Korai tizenéves koromban kezdtem alapjaiban átgondolni a neveltetésem és oktatásom során kapott érték- és eszmerendszer alapjainak létjogosultságát. Ekkor tettem le a voksot a vegetáriánus életmód mellett, valamint kezdtem ismerkedni a hazánkban akkor még újdonság erejével ható keleti kultúrák mondanivalójával és értékrendjével.

Végül 1995-ben csatlakoztam a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségéhez, ahol 1999-ben fogadtam el lelki avatást.

Első diplomámat a Széchenyi István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karán, mint művelődésszervező szereztem meg, ahol kétéves non-profit menedzsment szakirányú képzést is kaptam. Később a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskolán teológia szakon szereztem másoddiplomát.

Non-profit területen szerzett tudásomat 1999-től, az Egyházunk által alapított, a rászorulók ingyen étellel történő megsegítésével foglalkozó Ételt az Életért Közhasznú Alapítványnál kamatoztatom. Részese lehettem egy frissen bejegyzett, szinte nulláról induló, ám jelenleg már napi 1500 ember étkeztetését ellátó szervezet fejlődésének, bővülésének. Ezzel párhuzamosan mély betekintést nyertem nem csak a civil szektor, hanem a szociális ellátórendszer működésébe is, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok nehézségeibe és testközelből érzékelhettem tagjaik mindennapos küzdelmeit.

Az Alapítvány a növekedés során több specifikus területre tagozódott, melynek jómagam az irodavezetője, illetve a kommunikációs képviselője vagyok.

Életem felét elkötelezett Krisna-hívőként éltem le, ez is tükrözi abbéli meggyőződésemet, hogy vallásom az élet bármely területén felmerülő nehézségekre és kérdésekre alternatívákat és válaszokat tud kínálni. Szívesen részt veszek ezért bármilyen társadalmi, közösségi kommunikációban, ahol megoszthatom gondolataimat, tapasztalataimat, és tudásomat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik