Élet-Stílus

Lemészárolják a kutyákat Szocsiban?

Dehogy! Egy szép és biztonságos menhelyre viszik őket – mondja a szervezőbizottság szóvivője.

Ezrével ölik meg a kóbor kutyákat Szocsiban, a Téli Olimpia miatt – írtuk korábban. Bár az ABC News riportja alapján írt cikkünkben a kóbor állatok likvidálásával megbízott cég vezetője, büszkén nyilatkozik hasznos munkájáról, mostanra kezd kissé zavarossá válni a történet.

A Los Angeles Times, Aleksandra Kosterina az Olimpia orosz szervezőbizottságának sajtófőnökére hivatkozva azt írja, hogy az állatokat természetesen nem irtják ki, hanem egy szép és biztonságos helyre szállítják őket, ahol boldogan élhetnek.

A lap megjegyzi, hogy nem először hangzik el ez az állítás. Tavaly, amikor napvilágot látott az állatok megölésének terve, és nemzetközi állatvédő szervezetek heves tiltakozásba kezdtek, állt elő Kosterina az elköltöztetős történettel. Az botrány akkor elült, de kedden újságírók faggatni kezdték a sajtófőnöket, olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az állatokat mégiscsak lemészárolják: méreggel, és különböző csapdákkal ölik meg őket.

„Van egy speciális szervezet Szocsiban, melynek feladata, hogy elkapja a kóbor állatokat. Ez a szervezet a városvezetésnek felel. Amennyire én tudom, van nekik egy speciális menhelyük. Befogják az állatokat, és egészségügyi vizsgálatnak vetik őket alá őket, hogy megbizonyosodjanak róla, betegek-e, vagy sem” – hangzott Aleksandra Kosterina megnyugtató válasza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik