Élet-Stílus

Fogyatékos játékbabáért kampányol egy kislány

A babán keresztül megismerhetnék a gyerekek, milyen egy beteg lány élete.

Melissa Shang tízéves amerikai kislány; a lábszárak izomzatának gyengülésével és sorvadásával járó Charcot-Marie-Tooth betegségben szenved.

Kortársaival ellentétben nem szaladgálhat, nem korcsolyázhat, így különösen fontos neki a legkedvesebb időtöltése: nagyon szereti az American Girl babákat. Már a róluk készített összes filmet megnézte és a vonatkozó szakirodalmat is töviről-hegyire ismeri; valami azonban hiányzik neki.

A kislány úgy érzi, hogy a Mattel gyárthatna egy fogyatékkal élő American Girlt is. Minden évben kiadják ugyanis az Év Lányát, mindegyikük valamire megtanítja a gyerekeket (hogy ők hogyan küzdik le az akadályokat, milyen érzés különlegesnek lenni); ám Melissa szerint ha egyszer egy fogyatékos baba lenne az év babája, a többi gyerek megtudhatná, milyen az ő – és sorstársai – élete.

Az ötletét annyira komolyan gondolta, hogy már petíciót is írt az ügyben, sőt már közel 140 ezren támogatták is a javaslatát. A beadványa már decemberben megjelent, de a kislány történetét most kapta fel a sajtó, így talán van rá esély, hogy a babás cég illetékesei is reagálnak a kérésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik