Élet-Stílus

Deep Purple újra Budapesten

Kilenc napot kell még aludni és az Arénában lehet tombolni a legendás rockbanda koncertjén.

Ian Gillan énekes Steve Morse gitárossal, Roger Glover basszusgitárossal, Ian Paice dobossal és Don Airey billentyűssel lép színpadra a Deep Purple a Budapest Arénában 17-én.

Legutóbb nyáron, Székesfehérváron, a FEZEN fesztiválon mutatta meg a 68-ban indult banda, hogy nemcsak az idősebbeknek tudnak zenélni, több generációt is megmozgatnak. Aki már látta őket élőben, állítja, hogy koncertjük komoly adrenalin-löket.

Az elmúlt évben új területeken próbálták ki magukat a csapat tagjai, meglepve ezzel azokat a rajongóikat is, akik talán még meg sem születtek, amikor a banda gépezete már beindult a zenei világban.

Fél tucat új stúdió albumot jelentettek meg az elmúlt 15 évben, nem  is beszélve a zenekar mind az öt tagjának saját szóló projektjeiről és lemezeiről.

Smoke On The Water, a csúcs

Az 1970-es In Rock, a 72-es Machine Head és a 73-as Made In Japan ‘szent gráljuk’ a Deep Purple-t a legnagyobb koncertbevételeket és a legnagyobb lemezeladásokat produkáló elitbe repítette az egész világon. A Smoke On The Water dallal pedig elérték a mega-státuszt – egy egyszerűen tökéletes nótával.

Pályafutásuk alatt rengeteg dalt alkottak, így a koncertek dalválasztásai soha véget nem érő viták forrása az ősrégi és az újabb rajongók között.

A budapesti koncertre a legolcsóbb jegy 10600, a legdrágább 15600.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik